Ett slag för valfriheten i vården

I den gamla vården blir du oftast tilldelad en läkare när du söker vård. Så är det inte på MediCheck – där kan du själv välja vilken specialistläkare du vill träffa och du slipper krångliga regler och krav på remiss.

Nu sätter e-hälsotjänsten valfriheten i fokus och tar steget längre. Under en period får kunden inte bara välja läkare utan själv välja vilket pris de vill betala för sin konsultation.

Den 15 november inleder MediCheck en kampanj för Valfri vård där de slår ytterligare ett slag för den nya vårdens valfrihet. Som medlem hos MediCheck får du själv välja vilket pris du vill betala för en konsultation med en specialistläkare på nätet, alltifrån 20 till 500 kronor. Oavsett vad du vill betala så får du alltid träffa en specialistläkare som har minst fem års klinisk erfarenhet inom sitt specialistområde.

– Valfriheten är viktig för oss som digital vårdgivare. Vi är en av få vårdgivare där du som kund själv får välja vilken specialistläkare du vill träffa utifrån egna behov och preferenser. Du träffar rätt läkare direkt utan omvägar. Du kan sedan delta i vårdmötet oavsett var du befinner dig, säger Thomas Ehrengren, VD på MediCheck.

Förutom att lyfta valfriheten inom vården så är syftet med kampanjen också att uppmuntra människor till att prova på ett läkarmöte online.

– Vi fått mycket positiv respons från användare men vill såklart bjuda in fler till att prova och få en positiv upplevelse av den nya vården, fortsätter Thomas Ehrengren.