Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Norrköping 5 september – ”ADHD & Autism vid Downs Syndrom”

5th september 2017 @ 12:30 - 17:00

Hur gör man om ens barn med Downs Syndrom har större problem att fungera i vardagen än andra barn medsamma diagnos? Kanske finns misstanke om att barnet också har Autism eller ADHD?

Vart vänder man sig och hur ser processen ut fram till att en diagnos eventuellt kan ställas? Vad behövs för att ens barn ska kunna utvecklas och för att familjens vardag ska fungera?
Hur kan samhället på bästa sätt fånga upp dessa barn och ge dem förutsättningar till ett bra liv?

Välkomna till en informationsdag om ett forskningsprojekt från Uppsala Akademiska Barnsjukhus och Habilitering. I projektet har man studerat förekomsten av ADHD och Autismspektrumtillstånd hos barn med Downs Syndrom i åldrarna 5-17 år samt provat ett åtgärdsprogram för familj och skolpersonal. Vi kommer också att få höra berättelsen om en mammas långa väg från ovisshet till diagnos, och vad det inneburit för hennes son Adam och familjen.

Medverkande:
Marie Åberg – Specialpedagog Habiliteringen
Ulrika Wester Oxelgren – Överläkare på Akademiska Barnsjukhuset
Agneta Holmberg – Psykolog Habiliteringen
Lena Westerberg – Mamma till Adam
samt representanter från Svenska Downföreningen.
Anmäl dig genom att trycka på länken: https://sv.surveymonkey.com/r/YGKWMRT

Observera att Informationsdagarna också kommer att äga rum i Lund ( 28 november 2017 ) samt i Umeå ( 6 mars 2018). Inbjudan till dessa skickas ut senare, men vid intresse redan nu att delta på någon av dessa dagar så kontakta Johanna Hjortman (tel: 072-2065093).

Detaljer

Datum:
5th september 2017
Tid:
12:30 - 17:00
Evenemang Taggar: