Kalmar kommun på Funka för livet

Imorgon öppnar mässan Funka för livet, en mötesplats om funktionsnedsättning. På plats finns Kalmar kommun för att visa upp verksamhet och ha dialog med personer med funktionsnedsättning och anhöriga.

Kalmar kommun är medarrangör av Funka för livet i Kalmar, som erbjuder föreläsningar, utbildning för chefer och personal samt en mässdel för alla besökare.
– En mässa av detta slag hjälper till att lyfta upp tillgänglighetsfrågorna på agendan och gör att vi tillsammans kan flytta fram positionerna kring ökad tillgänglighet, säger Dzenita Abaza.

Louise Weidolf är projektledare för Kalmar kommuns del och har huvudansvaret för kommunens medverkan i mässan. Hon ser fram emot dagarna och uppmanar besökare av mässan att komma till Kalmar kommuns monter. – Vi kommer att passa på att ha dialog med besökarna kring delaktighet, bemötande och tillgänglighet, utvecklingsområden som stämmer väl överens med den politiska ambitionen. Tillsammans tar vi kliv mot ett tillgängligare Kalmar, säger Louise Weidolf.