Många vill använda AI för att hantera säkerhetshoten
Hem NYHETERINFORMATIONSSÄKERHET Många vill använda AI för att hantera säkerhetshoten

Många vill använda AI för att hantera säkerhetshoten

Publicerat av: Redaktionen

En ny global undersökning som genomförts av Ponemon Institute för Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise, visar att allt fler företag tänker använda artificiell intelligens för att skydda nätverket.

Många vill använda AI för att hantera säkerhetshoten 2Mer än hälften använder redan en AI-baserad säkerhetslösning eller planerar att börja använda sådana produkter inom det närmaste året.

Företag utsätts för allt mer sofistikerade IT-attacker och de försvåras av att perimeterskyddet försvinner när allt blir mobilt och IoT. Dessutom påverkas företagen av en brist på erfarna säkerhetsspecialister. Det här gör att det behövs nya verktyg för att möta hoten och den nya undersökningen visar alltså att artificiell intelligens är något som allt fler tittar på som ett alternativ för att klara hoten.

I undersökningen från Ponemon Institute och Aruba tillfrågades 4 000 säkerhets- och IT-specialister i Europa, Nord- och Sydamerika och Asien, främst om vad som gör det så svårt att stoppa IT-angrepp och täppa till säkerhetsluckor i nätverket. Likaså fick de frågor om vilka tekniker och processer som behövs finnas på plats.

Undersökningen visar att säkerhets- och IT-specialisterna menade att maskininlärning och andra AI-baserade tekniker är viktiga för att upptäcka och stoppa hot mot användare och IoT-enheter.

Majoriteten av de som svarade håller med om att säkerhetsprodukter med AI hjälper till att:

  • Reducera falska alarm (68 procent)
  • Öka säkerhetsansvarigas effektivitet (63 procent)
  • Ge en effektivare förmåga att upptäcka angrepp (60 procent)
  • Öka förmågan att snabbt svara på attacker som tagit sig igenom perimeterskyddet (56 procent)

“Trots massiva investeringar i cybersäkerhet visar vår undersökning att de flesta företag säger att de inte klarar att stoppa avancerade, riktade angrepp. 45 procent menar dessutom att de inte använder alla tillgängliga metoder för att försvara sig mot hoten” säger Larry Ponemon, chef för Ponemon Institute. “Situationen har blivit en perfekt storm, i och med att de flesta samtidigt säger att det är mycket svårt att skydda komplexa och snabbföränderliga attackytor. Speciellt när det är brist på säkerhetskompetens som kan hantera dagens sofistikerade och välfinansierade attacker. Detta är bakgrunden till att AI-baserade säkerhetsverktyg som kan automatisera säkerheten och frigöra kompetens att göra annat ses som så viktigt för att företag ska klara de ökade hoten.”

Riskabla IoT-enheter

Många IT-avdelningar har svårt att upptäcka attacker mot Internet of Things-enheter. Mer än tre fjärdedelar (76 %) av de som deltog i undersökningen menar att deras IoT inte är säkrad. Två tredjedelar (66 %) uppger att de har liten eller ingen möjlighet att skydda enheterna. Att skydda IoT uppgavs vara mest effektivt genom att övervaka nätverkstrafiken, automatisera skyddet och upptäcka avvikelser i beteende hos en IoT-enhet i jämförelse med liknande enheter.

“Vårt samarbete med Ponemon Institute hjälper oss förbättra kundupplevelsen genom att vi blir bättre på att förstå de säkerhetsansvarigas utmaningar. Vi kan därmed ge dem de avancerade lösningar som de behöver för att snabbt identifiera och hantera attacker,” säger Larry Lunetta, chef för säkerhetslösningar på Aruba. “De insikter vi fått från undersökningen gör att vi kan förbättra säkerhetslösningarna för trådade och trådlösa företagsnätverk genom att ge dem bättre överblick och kontroll.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>