Team nyskapar vården med spel om palliativ vård
Hem NYHETERIT-LÖSNING Team nyskapar vården med spel om palliativ vård

Team nyskapar vården med spel om palliativ vård

Publicerat av: Redaktionen

Framtidsgalan är ett arrangemang av Framtidsverket och Sveriges kommuner och landsting (SKL) som nu går av stapeln för tredje året i rad.

Team nyskapar vården med spel om palliativ vård 1

Delar av den nominerade gruppen. Från vänster till höger: Annika Grynne, Maria Brovall, Mikael Johannesson, Kristina Ek och Anita Kjellström

Syftet med Framtidsgalan är att lyfta fram alla de personer som gör skillnad varje dag inom offentlig sektor. Genom att lyfta fram ambassadörer som kan inspirera unga så hoppas arrangörerna att inspirera fler till att vilja arbeta och göra karriär inom den offentliga sektorn, och på så sätt möta de stora pensionsavgångar som väntar. I år är det första gången som kategorin Årets team är med – där en grupp från Högskolan i Skövde är med och tävlar i finalen med fem andra team av totalt 400 nomineringar.

Gruppen arbetar för digitala lösningar inom vården för studenter, sjukvårdspersonal och patienter, och arbetar över organisations- och professionsgränser. Gruppen består av Maria Brovall, projektledare och biträdande professor vid Högskolan i Skövde, Kristina Ek biträdande professor vid Högskolan i Skövde, Annika Grynne doktorand vid Högskolan i Skövde,Mikael Johannesson lektor i datavetenskap vid Högskolan i Skövde och Anita Kjellström lektor i pedagogik vid Högskolan i Skövde. Med i gruppen finns också Carina Lundh Hagelin docent vid Sophiahemmet högskola och Ingela Henoch docent vid Göteborgs universitet. Nomineringen lyder:

”Teamet har flera bollar i luften och nyskapar vården genom en stor digitaliseringssatsning med ett Serious Game (SG). Teamet menar på att det finns ett kompetensglapp inom vården som haft det tufft att hänga med i digitaliseringen. Dessa sjuksköterskor i samverkan med pedagoger och dataingenjörer har tagit en helt ny väg för att dels förbättra undervisningen i hela landet, och även med målet att förbättra livet för människor inom palliativ vård. Målet är att alla sjuksköterskestudenter i hela landet ska få samma utbildning genom SG och därmed samma förutsättningar gällande sin utbildning av vård i livets slut. Vad som gör teamet speciellt är sammansättningen av de olika individer, som alla har tagit sin unika erfarenhet till bordet och skapat en ny konstellation. Genom att alla har olika infallsvinklar utmanar de varandra, samtidigt som de utvecklar varandra.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>