​ Pilloxa inleder samarbete med Bayer
Hem NYHETER ​ Pilloxa inleder samarbete med Bayer

​ Pilloxa inleder samarbete med Bayer

Publicerat av: Redaktionen

Nu inleder svenska företaget Pilloxa ett samarbete med Bayer.

​ Pilloxa inleder samarbete med Bayer 2Pilloxa hjälper patienter att ta sin medicin i tid med hjälp av en app som är kopplad till en smart läkemedelsdosett. Att patienter glömmer sin medicin leder till tusentals dödsfall och miljardkostnader för samhället varje år.

Det svenska start up-företaget Pilloxa har rötter från Karolinska Institutet, Stockholms Läns Landsting och KTH. Användaren får påminnelser när man håller på att glömma att ta sina mediciner. I appen finns även en uppdaterad läkemedelslista, möjlighet att se statistik på medicinintaget och ett motivationsverktyg. Bristande följsamhet till läkemedelsbehandling leder både till medicinska risker för patienten men också till en ökad belastning på sjukvården, både i tid och pengar.

Nu inleder Pilloxa ett samarbete med skandinaviska delen av life science-företaget Bayer. Genom samarbetet kommer Pilloxa ha en möjlighet att utöka marknaden och introducera fler till den smarta digitala pillboxen. Bayer har ett stort nätverk både i Skandinavien och globalt.

– Vi ser stor potential i den här innovationen. För en utomstående kan det framstå som en enkel sak att ta sin medicin. I verkligheten är dålig följsamhet till läkemedelsbehandling ett av de stora medicinska problemen som sjukvården brottas med. Genom att använda Pilloxa kan många, framför allt kroniskt sjuka, få en bättre vård. Vi ser också att produkten kan förbättra kvaliteten i uppföljningen av patienterna, säger Ingalill Hyltander, affärsområdeschef på Bayer.

– Pilloxa siktar mot att bli en pionjär inom patientanpassad sjukvård där nytänkande och modern teknik är en grundsten. Vi är väldigt glada över att samarbeta med Bayer för att möta ett av sjukvårdens största problem, bristande följsamhet till medicinering. Pilloxa och Bayer går tillsammans framåt för att vara ledande i digitala hjälpmedel för behandlingar som bidrar till att stödja patienten och förbättra resultat “beyond the pill”, säger Francesco Mazzotta, VD på Pilloxa.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>