​Apoteket börjar leverera hem inom två timmar – dygnet runt i Stockholm
Hem NYHETER ​Apoteket börjar leverera hem inom två timmar – dygnet runt i Stockholm

​Apoteket börjar leverera hem inom två timmar – dygnet runt i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

En ny undersökning visar att 3 av 10 svenskar har handlat läkemedel eller apoteksvaror på nätet det senaste året.

​Apoteket börjar leverera hem inom två timmar – dygnet runt i Stockholm 2Nu ska Apoteket göra det ännu enklare för kunderna genom att leverera paket inom två timmar från beställning till kunder i Malmö, Göteborg och Stockholm. I Stockholm kommer leveranserna att kunna ske dygnet runt.

Allt fler kunder börjar sina läkemedelsköp i mobilen och vill ha tillgång till rådgivning om läkemedel och hälsa när det passar dem.

En färsk undersökning från Novus visar att 30 procent av svenskar handlar apoteksvaror på nätet. Under året kommer Apoteket att kunna erbjuda hemleveranser inom två timmar med början i Stockholm. De snabba hemleveranserna kommer successivt att rullas ut på fler orter. Efter Stockholm står Malmö och Göteborg på tur.

– Apotekets e-handel ökade med drygt 40 procent förra året och appen Mitt Apotek har laddats ned fler än 700 000 gånger. Hemleveranserna kommer att göra det enklare för våra kunder att få snabb tillgång till sina läkemedel. Vi fortsätter också att utveckla vår rådgivning i digitala kanaler där testen av dygnet-runt-chatt med farmaceuter fortsätter. Det är viktigt för oss att möta kunden på bästa sätt både på apotek och i digitala kanaler, säger Eric Lundberg, marknadsdirektör, Apoteket.

De fysiska apotekens roll förändras i takt med den digitala utvecklingen. Mer än hälften av svenskarna kan tänka sig att betala för hälsotjänster utförda på apotek enligt Novus undersökning. Hos Apoteket kan kunderna redan nu ta del av en rad hälsotjänster som gör det enklare för kunderna att må bra. Apoteket har som målsättning är att öka tillgängligheten på läkemedel och hälsotjänster.

– Kundernas behov och önskemål förändras. Vi kommer att investera i apoteksnätet och digitalt för att göra det enklare att må bra. Med snabba hemleveranser från våra nästan 400 apotek kommer det att bli enklare för kunderna att ta hand om sin hälsa, säger Ann Carlsson, vd, Apoteket.

Nyheten om Apotekets hemleveranser presenterades under samhällsmarknadsdagen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>