Hem Nyheter ​Capio har vaccinerat 7000 patienter på 7 dagar

​Capio har vaccinerat 7000 patienter på 7 dagar

Publicerat av: Redaktionen

I torsdags blev Capio klara med vaccinationer mot covid-19 på alla patienter som bor på avtalade SÄBO.

​Capio har vaccinerat 7000 patienter på 7 dagar 4På 7 dagar har Capio Legevisitten SÄBO i den första fasen vaccinerat ca 7000 patienter mot covid-19.

Under perioden 7-14 januari genomförde Capio Legevisitten SÄBO, tillsammans med samtliga boenden där Capio ansvarar för läkarinsatserna, den första fasen av vaccinationer mot covid-19. I torsdags blev Capio klara med vaccinationerna mot covid-19 av den första dosen, på alla patienter som bor på avtalade SÄBO. Samtliga patienter som inte hade hinder för vaccination av olika slag, har erbjudits vaccin och den absoluta merparten har önskat och nu alltså fått den första dosen av vaccinet.

-Det rör sig om närmare 7 000 patienter som under en veckas tid vaccinerats via vår organisation, säger Dag Salaj, Medicinskt ledningsansvarig, Capio Legevisitten SÄBO.

Vaccination mot covid-19 sker genom två doser och kräver grundlig planering, både kring den enskilda patienten samt logistiken i stort, för att kunna genomföras. Nästa dos planeras om tre veckor, och patienter kan räkna med att immunitet finns en vecka efter den andra dosen

– Vaccinets förutsättningar, med kort hållbarhet när det inte hålls djupt nerfryst, i kombination med att våra boenden är så geografiskt utspridda, har inneburit särskilda utmaningar framför allt logistiskt, berättar verksamhetschef Anna Rådesjö. Anna konstaterar även att det trots utmaningarna har gått överraskande smidigt och att vi inte fått några som helst allvarligare reaktioner rapporterade hos våra patienter.

– Våra läkare har arbetat tätt ihop med sjuksköterskor på boenden för att tillsammans genomföra dessa vaccinationer på kortast möjliga tid. Vi har en mycket bra samverkan i teamen och mellan våra organisationer, vilket har varit en viktig faktor i arbetet, berättar Anna vidare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>