Hem NYHETER ​Den digitala mötesplatsen för pensionärer inför hösten

​Den digitala mötesplatsen för pensionärer inför hösten

Publicerat av: Redaktionen

Den nya tjänsten SeniorPorten är ett socialt forum och mötesplats för svenska pensionärer och seniorer som är plus 60 år.

​Den digitala mötesplatsen för pensionärer inför hösten 2

​Den digitala mötesplatsen för pensionärer inför hösten.

Medlemmarna finns utspridda över hela Sverige och värdet att ha en socialt mediakanal och en digital träffpunkt är verkligen uppskattat, inte minst i tider som dessa. Nyligen har man dessutom börjat med dagliga videoträffar där medlemmarna kan träffas några gånger om dagen och prata med varandra.

– Det här har varit mycket uppskattat av många under den här besvärliga tiden, säger Marie Hedlund, som grundat tjänsten. Vi har märkt av en riktigt stor tillströmning av nya medlemmar under sommaren och det är naturligtvis fantastiskt kul att kunna få vara med och bidra med något positivt i de här besvärliga tiderna. Nu när det börjar bli kallare ute så är det ju hemskt om man skall sitta ensam hemma utan att ha någon att prata med. Här får man chansen att träffa och prata med andra i liknande situation.

I vanliga fall arrangeras ett flertal träffar i egna och medlemmars regi men nu har videomötena fått en mycket viktig funktion. Förutom att umgås i bild och ljud och visa filmer för varann så kan medlemmarna publicera nyheter, gallerier och dagböcker, chatta, brevväxla, starta forumtrådar, spela spel och diskutera kring alla möjliga aktuella ämnen med mera.

– Det bästa är ju att det är gratis att vara medlem, hälsar Marie. Så det här är ett fantastiskt sätt att knyta nya bekantskaper och fylla tillvaron med intressant innehåll. Nu söker vi flera kontaktpersoner som vill hålla egna videomöten och berätta och diskutera sådant som de kan och tror kan intressera flera medlemmar.

SeniorPortens team men även mängder av medlemmarna gör allt för att hjälpa och stötta nya medlemmar så att de kommer igång på det sätt som passar dem och för att de skall trivas i gemenskapen.

– Ja, det tekniska är verkligen så enkelt som det bara går, hälsar Marie. Kommer man sedan bara igång så får man hu tips och råd av flera hjälpsamma medlemmar om vad man kan göra mera i den här digitala mötesplatsen. Självklart så ersätter den inte fysiska möten och kramar från nära och kära. Däremot så gör vi allt för att det skall vara så nära man kan komma när man är socialt distanserad – av vilka anledningarna än må vara.

Dagliga hållpunkter för videomöten:

Kl. 09.00 Morgonfika – Lite reflektioner om gårdagen och vad som är på gång?

Kl. 11.45 Lunchsurr – Prat före maten – eller visa vad man äter? Ordet är fritt och ditt!

Kl. 15.00 Mysfika – Vad har varit det bästa under dagen, vad är på TV´n i kväll och vad händer i morgon?

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>