​Digital coaching inför Göteborgsvarvet med Racefox
Hem Nyheter ​Digital coaching inför Göteborgsvarvet med Racefox

​Digital coaching inför Göteborgsvarvet med Racefox

Publicerat av: Redaktionen

Racefox har utvecklat en intelligent tjänst, som erbjuder en skräddarsydd träningsupplevelse inför Göteborgsvarvet.

​Digital coaching inför Göteborgsvarvet med Racefox 2Racefox Run består av mobilapp (Android, iOS) och ett sensorband, som ger realtidscoaching och återkoppling på både din löpteknik, din nuvarande träning och att du tränar i rätt pulszoner, så att du fortsätter att utvecklas. Racefox-sensorn upptäcker eventuella obalanser du har när du springer, som du själv kan påverka eller få hjälp med att justera av naprapat eller kiropraktor, för att förhindra framtida skador.

Med hjälp av dataanalys av resultat från tusentals löpare i Varvet, vet Racefox vad som krävs för att du skall nå ditt mål och coachar dig genom ett personligt anpassat program, som utgår från din nuvarande förmåga. Här kan du ta reda på vad som krävs av just dig för att nå ditt mål.

– Med drygt en månad kvar till Göteborgsvarvet, finns det fortfarande möjlighet att dra nytta av Racefox listiga träning inför loppet. Det skall bli spännande att se vilken resultatutveckling som kommer att ske hos de löpare som väljer att träna med Racefox inför Varvet, säger Henrik Svensson, försäljningschef för Göteborgsvarvet och som medverkat i utvecklingsprojektet med Racefox.

Som en del av att träna med Racefox kommer du lära dig mer om din träningsstatus, samt estimerade sluttid på Varvet. Utifrån det informationen skapas en anpassad träningsplan, som hjälper dig att träna smartare och undvika skador. För de som sprungit Göteborgsvarvet tidigare, kan Racefox göra en analys av tidigare lopp.

– Vi är glada för det nya partnerskapet med Göteborgsvarvet, som är vårt första samarbete kring ett halvmaraton. Vi tror att träning med Göteborgsvarvet Racepack kommer att ge en givande upplevelse inför, under och efter loppet, säger Renée Strömberg, marknadschef på Racefox.

Racefox är sedan tidigare partner till Vasaloppet och Lidingöloppet. De som tränade med Racefox inför Vasaloppet förbättrade sin prestation med i genomsnitt 15% jämfört med föregående år, och i Lidingöloppet var Racefox-användarna i genomsnitt 7% snabbare.

Racefox, som är en prenumerationstjänst, kan köpas på racefox.se. Där finns också mer information om Göteborgsvarvet Racepack. Racefox kommer även att vara tillgänglig inför Göteborgsvarvet 2020.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>