Hem NYHETER ​MoA vann upphandlingen av grundutbildning i psykiatri med Trosa kommun

​MoA vann upphandlingen av grundutbildning i psykiatri med Trosa kommun

Publicerat av: Redaktionen

MoA svarade på den upphandlingen som Trosa kommun gick ut med tidigare i höstas om grundutbildning i psykiatri och har nu slutit avtal samt påbörjat utbildningen.

​MoA vann upphandlingen av grundutbildning i psykiatri med Trosa kommun 3Utbildningen kommer ges vid tre tillfällen samt ett fördjupningstillfälle nu under hösten och sedan ytterligare tre tillfällen plus en fördjupning under första delen av våren.

Syftet med utbildningen är att stärka medarbetarnas kompetens för att möta ett förändrat behov inom Vård och Omsorg. Utbildningen syftar även till att ge personalen en ökad kunskap om psykisk ohälsa och vanligt förekommande psykiska sjukdomar. Även ökad kunskap om olika diagnoser, omvårdnadsåtgärder samt kommunikation och bemötande. Utbildningen har riktats till medarbetare som arbetar inom Vård- och omsorgssektorn. Utbildningen innehåller bland annat:

  • Att möta människor med psykisk ohälsa och psykiska sjukdomar
  • Aktuell lagstiftning
  • Samtalsmetodik – konfliktsituationer, professionellt förhållningssätt, empati–sympati samt tips för ett bra samtal
  • Läkemedelsbehandling
  • Självskadebeteende och suicid samt förebyggande arbete
  • Fördjupningsdag för boendestödjare

”Det är glädjande att vi fått möjligheten att kunna erbjuda våra insatser när behovet uppstått så här i kompetensutvecklingssyfte. Förändringar är ju något vi alla ständigt ställs inför i våra verksamheter och alltid behöver ta höjd för. Vi lär oss i samband med förändringarna och utmaningarna vi står inför. Det livslånga lärandet.” säger Daniela Bethgabriel, rektor på MoA Lärcentrum i Huddinge.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>