Hem NYHETER ​Ny rankning: Karolinska Universitetssjukhuset utsett till ett av världens bästa sjukhus

​Ny rankning: Karolinska Universitetssjukhuset utsett till ett av världens bästa sjukhus

Publicerat av: Redaktionen

Ansedda Newsweek har publicerat en ranking av världens 100 bästa sjukhus och två svenska sjukhus kvalar in på listan – Karolinska Universitetssjukhuset i Solna på plats 10 och Akademiska sjukhuset i Uppsala på plats 48.

​Ny rankning: Karolinska Universitetssjukhuset utsett till ett av världens bästa sjukhus 2

Irene Svenonius (M)

Det är forskare och medicinska experter som tillsammans med globala statistikföretaget Statista Inc sätter samman rankingen.

– Nu har vi ytterligare ett internationellt kvitto på att Karolinska som högspecialiserat sjukhus håller global toppklass. Stockholmare – och alla i Sverige – får en vård som räddar allt fler liv, botar och behandlar sjuka med exceptionellt goda resultat. Jag vill rikta ett stort tack till alla medarbetare som gjort detta möjligt, säger Irene Svenonius (M).

Karolinska Universitetssjukhuset är en tillgång för hela Sverige och hjälper patienter från hela landet i behov av högspecialiserad vård. Universitetssjukhuset har spetskompetens inom bland annat hjärta- kärl, cancer, barncancer, stroke, neurologi och neonatal.

Hjärtvården som även den är rankad som en av världens bästa har sedan 2017 ökat antal operationer per år, eliminerat operationsköerna och ökat överlevnadsgraden 30 dagar efter operation hos patienterna.

– Med den senaste tekniken och förändrade flöden har Karolinska kapat sina egna köer och har nu kapacitet att hjälpa resten av Sveriges regioner att kapa sina vårdköer. Karolinska välkomnar nu många patienter från resten av Sverige så detta toppbetyg på sjukhuset är verkligen en vinst för hela Sverige, avslutar Irene Svenonius.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>