​Prestigefullt pris till neurokirurg i Umeå
Hem Nyheter ​Prestigefullt pris till neurokirurg i Umeå

​Prestigefullt pris till neurokirurg i Umeå

Publicerat av: Redaktionen

Marwan Hariz, överläkare vid Norrlands universitetssjukhus och adjungerad professor vid Umeå universitet, har av Karolinska institutet fått det prestigefyllda Herbert Olivecrona-priset, även känt som ”Nobelpriset i neurokirurgi”.

​Prestigefullt pris till neurokirurg i Umeå

Marwan Hariz erhåller 2021-års Herbert Olivecrona Award

Marwan Hariz erhåller 2021-års Herbert Olivecrona Award för ”sitt enastående arbete som neurokirurg och för nyskapande forskning samt förbättringar inom funktionell och stereotaktisk neurokirurgi”.

– Priset är ett stort erkännande till mitt arbete inom neurokirurgi, samt till vår chef, professor Patric Blomstedt och hela teamet vid enheten för funktionell neurokirurgi. Samt naturligtvis till Norrlands universitetssjukhus och Umeå universitet, där jag har fått min akademiska och kliniska utbildning, säger Marwan Hariz.

Herbert Olivecrona Award ges årligen ut till en neurokirurg eller till neurovetenskaplig forskning som bidragit till det neurokirurgiska området och delas ut vid en högtidlig ceremoni vid Karolinska institutet i Stockholm den 3 december 2021.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>