Hem NYHETER ​Tamsons: En välkommen helomvändning om munskydd

​Tamsons: En välkommen helomvändning om munskydd

Publicerat av: Redaktionen

Folkhälsomyndigheten rekommenderar munskydd i kollektivtrafiken.

​Tamsons: En välkommen helomvändning om munskydd 2

Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

– En välkommen helomvändning, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL.

– Detta är en välkommen helomvändning. För mig har munskydd i exempelvis rusningstrafik, liksom i andra sammanhang där det finns risk för trängsel eller är svårt att hålla avstånd, varit en självklarhet sedan länge. Jag väckte också frågetecken om Sveriges hållning i munskyddsfrågan redan i somras, säger Tamsons.

– Det har givetvis inte varit gångbart att Sverige så tydligt skilt ut sig från en nära nog enad omvärld och internationell expertis. Inte minst höstens utveckling har visat på behovet att använda alla tillgängliga verktyg för att minska smittspridningen. Att ett erkänt dugligt verktyg legat orört i verktygslådan har framstått som alltmer märkligt, fortsätter Tamsons.

– Att bära munskydd i sammanhang där det kan göra skillnad visar medmänniskor omtanke och hänsyn. Den gör någonting rätt och riktigt. Att det nu också slås fast i rekommendationer från de som har i ansvar att utverka sådana är bra om än på tiden, avslutar Tamsons.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>