Hem Nyheter ​Tillfälliga riktlinjer för utbildning i Hjärt-lungräddning vuxen och barn under Covid-19 pandemin.

​Tillfälliga riktlinjer för utbildning i Hjärt-lungräddning vuxen och barn under Covid-19 pandemin.

Publicerat av: Redaktionen

Covid-19 pandemin har försatt vårt samhälle i en situation som få av oss tidigare varit med om.

​Tillfälliga riktlinjer för utbildning i Hjärt-lungräddning vuxen och barn under Covid-19 pandemin. 4Då Folkhälsomyndigheten avråder från sociala kontakter och kräver minskade samlingar av människor leder detta till svårigheter att utbilda i hjärt-lungräddning. Vi ser ett behov av att fortsatt kunna utbilda både i samhället och inom sjukvården. HLR- rådets mål är att alla ska kunna rädda liv och samt ge första hjälpen vid livshotande sjukdom- och olycksfall även om vi nu har en exceptionell situation.

HLR-rådet rekommenderar att fortsätta utbilda enligt det dokument vi tidigare publicerat på www.hlr.nu, men vi respekterar också att människor inte vill samlas för att genomgå utbildning. Våra ordinarie rekommendationer är att alla utbildningar kräver en fysisk instruktör på plats under kursen.

Tillfällig riktlinje gällande under Covid-19 pandemin

Utbildning i de basala programmen, vuxen HLR och barn HLR, kan genomföras utan instruktör fysiskt på plats om nedanstående punkter följs.

  • Varje deltagare ska ha en egen docka, t.ex. MiniAnne eller MiniBaby
  • Alla deltagare ska vara uppkopplade mot någon form av videolänk (t.ex. Zoom,Skype eller Lifesize) där instruktören deltar under hela kursen.
  • Instruktören ska kunna kommunicera med samtliga deltagare och kunna visa praktiska moment och även se och höra deltagarna för att kunna ge feedback.
  • Alla deltagare rekommenderas genomföra webbutbildningen HLR vuxen,https://webbutbildning.hlr.nu/adapt/hlr_vuxen/#/ innan praktisk vuxen-HLR utbildning.Ovanstående förändring av HLR-rådets riktlinjer gäller tillsvidare och som längst till 31/8 2020.

    Med vänlig hälsning
    Thomas Hermansson, Utbildningsansvarig

    Andreas Claesson, Ordförande

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>