Norrtälje sjukhus och övriga verksamheter i Tiohundra övergår till normalläge från och med måndagen den 15 februari.

​Tiohundra går över till normalläge

– Vi ser glädjande nog att våra omsorgsverksamheter nu är helt fria från smitta. Också på Norrtälje sjukhus har antalet patienter i covidflödet minskat något de senaste veckorna och vi har nu möjlighet att återuppta en del av de planerade operationer som vi tvingades skjuta upp i höstas, säger Tiohundras VD Peter Graf.

Sedan pandemins början har 251 patienter med covid-19 vårdats på Norrtälje sjukhus. I dag, måndagen den 15 februari, vårdas åtta patienter i sjukhusets covidflöde, varav tre med konstaterad covid-19. En av dessa vårdas på intensivvårdsavdelningen.

– I dag har vi ett läge som möjliggör en återgång till mer normal verksamhet. Men vi behöver hela tiden vara beredda på att snabbt ställa om på nytt eftersom vi inte kan utesluta att smittspridningen ökar igen, säger Peter Graf.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>