​Tre nya chefer ska lyfta avdelningen för Digitalisering
Hem NYHETER ​Tre nya chefer ska lyfta avdelningen för Digitalisering

​Tre nya chefer ska lyfta avdelningen för Digitalisering

Publicerat av: Redaktionen

eHälsomyndighetens avdelning för Digitalisering ansvarar för att skapa förutsättningar för myndigheten att lyckas med digitaliseringens utmaningar. Sedan i våras, då Fredrik Frimodig började som CIO på eHälsomyndigheten, har avdelningen stöpts om och en ny ledningsgrupp har tillsatts.

– Vi utvecklar IT som en strategisk digital förmåga och ansvarar samtidigt för att ett digitalt ledarskap tillämpas inom myndigheten. Det digitala ledarskapet innebär att säkerställa metodik för innovation och tvärfunktionell samverkan internt såväl som externt, säger Fredrik Frimodig, CIO.

Från 1 februari finns ledningsgruppen för Digitalisering på plats. Therese Hulting, Krister Johansson och Stefan Leonardsson är alla nyanställda på eHälsomyndigheten och leder avdelningen för Digitalisering tillsammans med Fredrik Frimodig.

Avdelningen består av tre enheter och cirka 60 medarbetare. Therese Hulting är enhetschef för Leverans & Innovation. Therese kommer närmast ifrån Swedavia där hon varit chef för den samlade IT-leveransen och drivit ett omfattande förändringsarbete.

Krister Johansson är chef för enheten Produktion av informationstjänster. Krister har lång chefserfarenhet inom IT-branschen och har de senaste åren arbetat som IT-chef på AB Svensk filmindustri och Amfa Bank AB.

Stefan Leonardsson är chef för enheten Arkitektur. Han kommer närmast från en befattning som enterprisearkitekt på Huddinge Kommun och har även haft motsvarande roll inom Post Nord och Scania.

Utmaningar i koncentrat
För eHälsomyndigheten kan digitaliseringens utmaningar inom ramen för myndighetens uppdrag kortfattat och övergripande sammanfattas som; styrning för att säkerställa maximal kund- och verksamhetsnytta, tjänsteutveckling, metodik för utvecklingsarbetet, drift och förvaltning av IT- och informationstjänster, samverkan med externa leverantörer samt inköp av externa IT- och informationstjänster.

Just nu söker eHälsomyndigheten en kundansvarig utredare till avdelningen Vård- och apotekstjänster. Under året planerar eHälsomyndigheten att rekrytera ett tjugotal nya medarbetare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>