​Turordning vid vaccination på Norrtälje sjukhus
Hem NYHETER ​Turordning vid vaccination på Norrtälje sjukhus

​Turordning vid vaccination på Norrtälje sjukhus

Publicerat av: Redaktionen

Personal inom intensivvården, på akutmottagningen och covidavdelningen är prioriterad vid vaccinationen mot covid-19 på Norrtälje sjukhus.

​Turordning vid vaccination på Norrtälje sjukhusDärefter följer övriga verksamheter och personalgrupper på sjukhuset i en fastställd turordning.

Vid vaccinationen mot covid-19 har sjukhusledningen efter direktiv från Region Stockholm tagit fram en turordning, där all personal inom verksamheten ska inkluderas. I de fall personer längre ner i turordning erbjudits vaccin beror det på att man till exempel fått någon dos över vid dagens slut, eller att någon inbokad lämnat ett sent återbud.

– Eftersom logistiken runt vaccinationen är komplicerad och vaccinet har begränsad hållbarhet både när det levererats och när det dragits upp i en spruta, kan enstaka doser ha erbjudits till personer i grupper längre ner i turordningen. De ansvariga för vaccinationen har gjort sitt yttersta för att slippa kassera vaccin, säger chefläkare Susanne Bergenbrant Glas.

Omkring 500 medarbetare på Norrtälje sjukhus har hittills vaccinerats. Om vaccinet hade levererats som planerat från Region Stockholm vecka 4 hade ytterligare ca 360 medarbetare på sjukhuset kunnat vaccineras. Planen är nu att ge dos 2 av vaccinet under vecka 5 och 6.

– Därefter har vi ännu inga garanterade leveranser, men vi hoppas få vaccin vecka 7 så att vi kan ge fler medarbetare på sjukhuset dos 1, säger Susanne Bergenbrant Glas.

Turordningslista för Norrtälje sjukhus gällande vaccination mot covid-19

 1. Anestesi, operation, intensivvård
  Sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, sjuksköterskestudenter, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer, chefer.
 2. Vårdavdelning 4 (covidavdelning)
  Sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, sjuksköterskestudenter, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer, chef.
 3. Akutmottagning
  Sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, sjuksköterskestudenter, chef.
 4. Vårdavdelning 1-3
  Sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, sjuksköterskestudenter, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, kuratorer, chefer.
 5. Röntgen
  Sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, chef.
 6. Sjukhusmottagningar
  Sjuksköterskor, undersköterskor chef.
 7. Klinfys
  Sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, chef.
 8. Luftvägsmottagning
  Sjuksköterskor, undersköterskor, läkare.
 9. Medarbetare i övriga verksamheter som arbetar på enheter som hanterar covidpatienter
  Lokalvårdare, materielförsörjning, medicinska sekreterare, väktare.
 10. Medarbetare i övriga verksamheter på sjukhusområdet
  Lokalvårdare, materielförsörjning, medicinska sekreterare, sjukhusledning, medarbetare inom primärvårdens verksamheter på sjukhusområdet, övriga som arbetar i sjukhusets lokaler.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>