Hem NYHETER ​Västerbottningar får hjälp med hudbesvär via app

​Västerbottningar får hjälp med hudbesvär via app

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan de som bor i Västerbotten få rådgivning om sina hudbesvär genom regionens nya app.

​Västerbottningar får hjälp med hudbesvär via app 2

Med hjälp av en ny app kan Västerbottningar få rådgivning om sina hudbesvär, säger överläkare Virginia Zazo.

Tjänsten bemannas av läkare på hudkliniken vid Norrlands universitetssjukhus och vänder sig till alla invånare i länet.

– Det här är ett erbjudande för hela Västerbotten. Kanske har du inte möjlighet att uppsöka din hälsocentral just nu? Då hjälper vi dig digitalt, där du befinner dig, säger Virginia Zazo, överläkare på Hud och STD Västerbotten.

Vi har tidigare berättat om appen Mottagning Region Västerbotten där fler verksamheter ansluter allt eftersom. Nu utökar regionen sitt erbjudande med en meddelandetjänst för rådgivning om hudbesvär av läkare.

– Det kan handla om allt från akne till hudförändringar som utslag eller eksem. Vi gör en första bedömning av besväret, ger råd och om det behövs kan vi hänvisa patienten till att kontakta sin hälsocentral. Vi kan också boka in ett besök vid hudmottagningen, antingen fysiskt eller via video, säger Virginia Zazo.

Meddelandetjänsten i appen är gratis för patienten och satsningen är en del av Region Västerbottens arbete med att begränsa spridningen av covid-19 genom ökade möjligheter till digital rådgivning.

– Det är bra att förbereda sig genom att ta en bild med sin mobilkamera av det besvär man vill ha hjälp med. Skickar man in ett meddelande innan klockan 17.00 en vardag kan man förvänta sig att få svar samma dag, avslutar Virginia Zazo.

Så här gör du:

1. Ladda ner appen Mottagning Region Västerbotten

2. Välj Hudmottagning

3. Klicka på ”Nytt meddelande”, logga in med Mobilt BankID och skicka in ditt ärende.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>