Hem Nyheter ​Yoga Girl Foundation lanserar sitt första projekt och plattform för insamling

​Yoga Girl Foundation lanserar sitt första projekt och plattform för insamling

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanseras Yoga Girl Foundations nya hemsida och stiftelsens första projekt: ett Barnahus på Aruba, en plats där barn som utsatts för våld och sexuella övergrepp ska kunna få en trygg plats och chans till upprättelse.

​Yoga Girl Foundation lanserar sitt första projekt och plattform för insamling 2

Rachel Brathen Schoneveld med dottern Lea Luna och Shama Persson

– Situationen på Aruba är fruktansvärd. Där skyddas förövarna av tystnadsplikt och inget stöd finns för barnen. Detta är ett problem som är nedärvt i generationer och som behöver en stor åtgärd för att brytas. Genom att skapa en lösning på problemet på Aruba, skapar vi även uppmärksamhet och medvetenhet kring detta fruktansvärda problem som finns överallt, även i Sverige. Här i Sverige löper barn tre gånger större risk att utsättas för sexuella övergrepp än vuxna, och den officiella statistiken säger att ett barn av fem är utsatta. I Västindien och Latinamerika är problemet mycket större och upp till 45 procent av alla barn utsätts för våld och övergrepp, berättar Rachel Brathen Schoneveld.

Ett Barnahus är en plats där polis, läkare, barnpsykologer, socialtjänstemän och åklagare arbetar tillsammans, med barnets bästa i fokus för att undvika återtraumatisering. Barnet undersöks och utfrågas av specialutbildad personal, och omedelbara åtgärder sätts in för att underlätta så att barnet kan få rättvisa, skydd och hjälp. I Sverige finns det 35 Barnahus, så behovet är stort.

– Vi bryter normer i branschen, och satsar allt på digitala insamlingar via sociala medier. Med våra 3 miljoner följare är möjligheten stor att skapa uppmärksamhet och förändring globalt. Att använda vår plattform till att både informera och påverka, både kort- och långsiktigt känns jätteviktigt, säger Shama Persson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>