3D-skanner visar träningsresultat på Hagabadet
Hem HÄLSA 3D-skanner visar träningsresultat på Hagabadet

3D-skanner visar träningsresultat på Hagabadet

Publicerat av: Redaktionen

Hagabadet i Göteborg blir första gymmet i Sverige som erbjuder 3D-skanning av kroppen för att mer exakt visa de förändringar som träningen ger.

Resultat sparas visuellt i form av en 3D-modell och användarna kommer kunna följa förändringar över tid på sin individuella webbplats. Den nya skannern är, tillsammans med hälsotester, nyheter när Hagabadets tioveckorskurs PureChange startar sin 23:e omgång den 5 september.3D-skanner visar träningsresultat på Hagabadet 2

Att träning ger resultat vet man. Inte minst deltagarna i Hagabadets kurs PureChange (tidigare kallad PT-duellen). Hundratals personer har varit med i kursen där man under tio veckor får möjlighet att fokusera på sin träning, sin kost och sin livsstil tillsammans med en personlig tränare. På Hagabadets blogg har man kunnat följa deltagarnas resa och ta del av berättelser om ökat välmående, återhämtning från gamla skador och en långsiktig förändring av vanor och hälsan.

Inför sin 23:e omgång tar kursen stora steg framåt. Man byter namn till PureChange, ett namn som tydligare förmedlar den förändring som kursen innebär för deltagarna, och man tillför nya sätt för deltagarna att följa vad som händer under kursen.

– Hittills har vi tittat på de resultat man sett på vågen och i spegeln. Nu vill vi ta nästa steg och ge deltagarna mer exakta mätningar och också möjlighet att se även vad som händer inne i kroppen, säger Pelle Johansson, vd på Hagabadet.

Kursen PureChange inleds med en hälsoundersökning där blodprov tas för att undersöka nyckelvärden kring deltagarens hälsa. Efter genomförd kurs görs sedan samma undersökning på nytt och resultaten jämförs

– Jag testade det själv under några veckor tidigare i år och resultatet var fantastiskt – innan visade blodprov på förhöjda värden och risk för diabetes typ 2 om jag inte gjorde något och efter fem veckor med PureChange var den risken helt nere i noll för min del. Vi vill att fler ska upptäcka de här fördelarna med sin träning, fortsätter Pelle.

Nytt är också att Hagabadet som första gym i Sverige skaffar en 3D-skanner från amerikanska Fit3D. Det är en kroppsskanner som på 40 sekunder ger en 360-graders bild av kroppen och läser av över 100 viktiga mätpunkter på kroppen. Mätdata och 3D-bild sparas sedan på en webbplats där varje person, på sin egna, privata, webbplats, kan se och följa sin utveckling över tid. Resultaten mailas även till deltagaren efter varje mätning.

– Den här scannern ger exakt och snabb information om hur kroppen ser ut. Vi vet att människan motiveras av att med egna ögon kunna se en förändring. Här ser du tydligt hur din 3D-figur förändras, och bilden fördjupas av den data som scannern samtidigt mäter. Den bokstavligt talat hjälper dig att nå dina mål och visualisera ett hälsosammare du, säger Greg Moore, CEO på amerikanska Fit3D.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>