Immunovia i djupgående diskussioner om medverkan i stort konsortium
Hem NYHETERCANCERVÅRD Immunovia i djupgående diskussioner om medverkan i stort konsortium

Immunovia i djupgående diskussioner om medverkan i stort konsortium

Publicerat av: Redaktionen

Immunovia i djupgående diskussioner om medverkan i stort konsortium gällande största riskgruppen för pankreascancer, nya diabetiker över 50 år

Den största möjligheten att påverka överlevnaden bland de icke ärftliga pankreascancerfallen är att fokusera på tidig detektion av de som är över 50 år och får sin första diabetesdiagnos. Enigheten om detta är nu tydlig och både myndigheter och kliniska center fokuserade på pankreascancer och diabetes njureinitierar forskningsprogram i stor skala i ett flertal olika länder för att kunna identifiera och pröva bästa möjliga sätt att minska dödligheten genom  tidigare detektion i just diabetsriskgruppen för pankreascancer.

För att få tydliga resultat som fastställer nyttan med övervakning av patienter under tre år efter diagnosen av diabetes behöver stora studier genomföras och för detta behövs samverkan mellan ett flertal sjukhussystem för att rekrytera tillräckligt många patienter, det behövs vidare koordinering av och med statliga myndigheter samt tillgång till nya effektiva metoder och produkter för att kunna diagnostisera patienterna. Detta gör att konsortium med dessa olika deltagare nu bildas och Immunovia för djupgående diskussioner om medverkan med Immunovias test för tidig detektion av cancer, IMMrayTM PanCan-d.

En kraftfull stor studie inom ett konsortium av denna typ skulle ge väsentliga data till stöd av nya nationella guidelines för övervakning av diabetesriskgruppen för pankreascancer, myndighetsstöd för detta samt tidig acceptans och införande i de deltagande sjukhussystemen.

Cancer i bukspottkörteln är en sjukdom med den lägsta överlevnadsgraden bland de större cancerformerna. Det står idag helt klart att pankreascancervårdens huvudsakliga inriktning är tidig upptäckt av stadium I & II i syfte att förbättra förutsättningarna för överlevnad. Cirka 10% av pankreascancerfallen har genetiska, ärftliga orsaker och personer i denna riskgrupp kan tydligt identifieras för regelbunden övervakning.

Det stora flertalet, 90% av pankreascancer fallen, har dock inte ärftlig koppling och eftersom man inte kan övervaka hela befolkningen regelbundet  måste  ett första urval göras. Patienter över 50 år med diabetes är en stor grupp med 6-8 gångers förhöjd risk av pankreascancer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>