200 personer får rent vatten tack vare Varvetlöparna

200 personer får rent vatten tack vare Varvetlöparna 1I december genomförde Göteborgsvarvet, till förmån för WaterAid, en julkampanj för att samla in pengar till deras livsviktiga arbete.

Tack vare anmälningarna som kom in under perioden samlades över 40.000 kronor in, vilka doneras direkt till WaterAids kamp för rent vatten.

– Vilket fantastiskt resultat det blev! Vi på WaterAid vill tacka Göteborgsvarvet och alla som har anmält sig under julkampanjen att springa för rent vatten. Tillsammans bidrar vi till att skapa en bättre värld. 40 950 kr innebär att vi nu kan nå över 200 personer med rent vatten. Fantastiskt! Och det går såklart fortfarande att anmäla sig så vi hoppas att ännu fler tar chansen att bidra till en bättre värld genom att springa Göteborgsvarvet till förmån för rent vatten, säger Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare på WaterAid Sverige.

Med start i fjol har löparna i Göteborgsvarvet kunna välja att springa för WaterAid och rent vatten.

Den 16 maj förväntas cirka 2000 löpare att springa till förmån för någon av de välgörenhetsorganisationer som Göteborgsvarvet samarbetar med.​

Mer information:

​Läs mer om Göteborgsvarvet och välgörenhet här