500 miljoner ska korta vårdköerna i Stockholm
Hem CORONA 500 miljoner ska korta vårdköerna i Stockholm

500 miljoner ska korta vårdköerna i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Den blågröna majoriteten presenterar idag en satsning på ytterligare 500 miljoner kronor för att arbeta bort vårdköerna i spåren av pandemin.

Tillsammans med de redan presenterade satsningarna uppgår nu prioriterade insatser mot köer till 1 420 miljoner kronor.

– Stockholm hade innan pandemin kortast vårdköer i landet. Den platsen har vi lyckats hålla under pandemin och efter pandemin ska alla vårdköer bort. Därför skjuter vi till 500 miljoner kronor för att ge stockholmarna den vård de behöver, när de behöver den, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M).

– Ingen blir friskare av att stå i en vårdkö. Därför är det oerhört viktigt att vi kan komma tillbaka till ett normalläge så snart som möjligt. Nu satsar vi ytterligare 500 miljoner för att vården ska bli mer lättillgänglig för alla i hela länet, säger tillväxt, samhällsplanerings- och skärgårdsregionrådet Gustav Hemming (C).

– Regionen pressas hårt av pandemin och det är oroande att vi inte verkar få full kompensation från staten för våra stora merkostnader. Regionen gör nu ett nödvändigt tillskott till vården om 500 miljoner för att arbeta bort vårdskulden. Resurserna ska användas till att kapa vårdköerna, med högsta prioritet för de patienter som har störst behov, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L).

– Det är oerhört viktigt att vi kortar köerna till vården. Stockholm utmärker sig redan med korta köer, men vi vill göra det ännu bättre. Man ska kunna lita på att få rätt vård i tid, säger vårdutvecklingsrådet Désirée Pethrus (KD).

– Den tuffa kris vi befinner oss i gör att många patienter har fått vänta på sin vård. Nu skjuter vi till pengar så att människor som behöver vård inte ska behöva vänta, miljö- och kollektivtrafikregionråd Tomas Eriksson (MP).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>