7 miljoner extra till diabetesforskning
Hem HÄLSA 7 miljoner extra till diabetesforskning

7 miljoner extra till diabetesforskning

Publicerat av: Redaktionen

Diabetesfonden har tagit beslut om att öka årets anslag till diabetesforskning med sju miljoner, vilket ger en totalsumma om 25 miljoner kronor.

7 miljoner extra till diabetesforskning 2Anslagen delas ut till de forskningsprojekt som bedöms hålla den högsta vetenskapliga kvalitén.

– Diabetes är en av vår tids folksjukdomar med över en halv miljon drabbade bara i Sverige. Varje dag insjuknar 2 barn och 50 vuxna i någon av diabetessjukdomarna. Vi vill göra allt vi kan för att hitta lösningen på diabetesgåtan, säger Fredrik Löndahl, ordförande i Diabetesfonden.

Satsningen på ökade anslag sker samtidigt som diabetes får ökat utrymme i nationell media när MTG sänder Diabetesgalan till förmån för Diabetesfonden på Världsdiabetesdagen den 14 november. Galan visas på TV3, Viafree och Viaplay och tidigare i veckan blev det känt att Christina Stenbeck kommer att dela ut the Maximus Prize till en eldsjäl som gör något speciellt för de som lever med diabetes.

-Vi är väldigt glada att Anders Jensen, VD på MTG tog initiativ till den här galan och att Christina Stenbeck och hennes döttrar lyfter diabetesfrågan genom det här priset till minne av Max Stenbeck. Det är viktigt att vi både arbetar för att göra livet lättare för de 500 000 svenskar som lever med diabetes och försöker hitta ett botemedel, säger Fredrik Löndahl.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>