ADDI Medical sluter avtal med FindOut Diagnostic
Hem NYHETER ADDI Medical sluter avtal med FindOut Diagnostic

ADDI Medical sluter avtal med FindOut Diagnostic

Publicerat av: Redaktionen

E-hälsostartupen ADDI Medical sluter 3-årigt avtal med FindOut Diagnostic som utvecklar och säljer CE-märkta diagnostiska distanstester.

ADDI Medical sluter avtal med FindOut Diagnostic 1

HOPE-Solution gör det möjligt för patienterna att dela resultaten med sjukvården.

Nu blir det möjligt för patienterna att på ett smidigt sätt dela resultaten direkt med sjukvården.

FindOut Diagnostic AB är ett svenskt medicinteknikbolag som utvecklar och säljer diagnostiska distanstester som tas i hemmet. Bolaget utvecklar och marknadsför tester för hemmabruk av bland annat CRP (snabbsänka, ett mått på inflammation i kroppen) och celiaki (glutenintolerans) som kan köpas på apotek eller erhållas från vissa vårdgivare. Resultaten av testerna fås inom några minuter från provtagningen genom avläsning via en app.

Nu anlitar FindOut Diagnostic ADDI Medical för att med plattformen HOPE-Solution göra det möjligt att dela resultaten från de CE-märkta distanstesterna med vården.

– Just nu är vi i slutskedet av utvecklingen av CRP-testet som läkarna som använder digitala stödtjänster länge efterfrågat. Vi löser nu med hjälp av ADDI Medical ett av de viktigaste problemen vi stått inför, nämligen att testresultatet på ett smidigt och säkert sätt kan skickas till vårdgivarens system, säger Bertil Sundberg, vd på FindOut Diagnostic.

Med hjälp av HOPE-Solution kommer resultaten från testet att hämtas från användarens FindOut app och sedan göras tillgängliga i vårdgivarnas egna journalsystem. Eventuella nödvändiga samtycken från patienten kommer även att hanteras av HOPE-Solution.

– Upplevelsen för patienten är att de hela tiden befinner sig i vårdgivarens app fast de i själva verket befinner sig i vår miljö. Våra funktioner verkar i bakgrunden, förklarar Daniel Taub, affärsutvecklingschef och delägare på ADDI Medical.

HOPE-Solution har en öppen arkitektur vilket gör det möjligt för vårdaktörer att enkelt ansluta sina produkter till plattformen. Plattformen är uppbyggd av en rad moduler vilket gör att kunder både kan anta en helhetslösning eller använda delar av funktionerna i sin egen app.

– Det är verkligen roligt att nu kunna presentera vår första kund som även är ett bevis på att vi tänkt helt rätt med att erbjuda en öppen arkitektur där vi kan anpassa vårt erbjudande efter kundens behov, säger Nina Sellberg, vd och delägare på ADDI Medical.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>