Hem HälsaPsykisk ohälsa Adhd-hjälpen – ny internetbehandling för vuxna med adhd

Adhd-hjälpen – ny internetbehandling för vuxna med adhd

Publicerat av: Redaktionen

Psykologpartners släpper ett nytt behandlingsprogram för de cirka 200 000 vuxna med adhd som finns i Sverige.

Adhd-hjälpen – ny internetbehandling för vuxna med adhd 2

Ur animerad film i behandlingsprogrammet adhd-hjälpen från Psykologpartners

Det här blir det sjunde digitala behandlingsprogrammet för privatpersoner från Psykologpartners.

Ungefär tre procent av Sveriges vuxna befolkning har adhd, men det är långt ifrån alla som söker, och får, hjälp.

Mycket av det stöd för adhd som finns tillgängligt idag är främst utvecklat mot barn och unga.

– Många öppenvårdspsykiatriska enheter vill kunna erbjuda ett bredare behandlingsutbud. Forskningen pekar också på att detta är det bästa. Vi tror att internetbaserad psykologisk behandling kan stärka befintliga vårdinsatser för målgruppen, och i längden bidra till ökad livskvalitet, säger David Brohede, leg. psykolog och projektledare, Psykologpartners.

Adhd-hjälpen är ett internetbaserat behandlingsprogram som ger kunskap, färdigheter och verktyg till vuxna med adhd. Det kompletterar befintliga vårdinsatser och möjliggör för verksamheter att erbjuda strukturerad och effektiv psykologisk behandling. Vårdpersonalen kan fungera som behandlarstöd under processen och lotsa användaren förbi svårigheter.

I utvecklingsarbetet med det nya behandlingsprogrammet har man samarbetat med individer med adhd-diagnos och kombinerat ett användarcentrerat perspektiv med gediget forskningsunderlag och klinisk expertis, vilket varit en av projektets styrkor.

Adhd-hjälpen är ett samarbete mellan Psykologpartners, designföretaget Usify och Eget förlag, med stöd av PTS (Post- och telestyrelsen).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>