ADHD-patienternas svårighet att träffa läkare löses med ny tjänst
Hem NYHETER ADHD-patienternas svårighet att träffa läkare löses med ny tjänst

ADHD-patienternas svårighet att träffa läkare löses med ny tjänst

Publicerat av: Redaktionen

Transportstyrelsen kräver läkarintyg för alla med neuropsykiatrisk diagnos som söker körkortstillstånd.

Antalet ungdomar under 18 med diagnosen ADHD ökade med 300 procent under 2006 till 2016 enligt Socialstyrelsens statistik.

– Fler och fler patienter upplever svårigheter att i tid få ett läkarbesök för körkortsintyg för ADHD när psykiatrin är överbelastad, säger David Grönte, specialistläkare i psykiatri hos Körkortsläkarna.

Ute i sista sekunden

ADHD-patienternas svårighet att träffa läkare löses med ny tjänst

David Grönte, specialistläkare i psykiatri

När en person som söker körkortstillstånd fyllt 18 år hör den inte längre till BUP. Många klarar sig utan ADHD-medicin och har inte heller kontakt med vuxenpsykiatrin. Intyget måste skrivas av specialist i psykiatri vilket ofta skapar svårigheter att hitta en läkartid. Hos Körkortsläkarna får patienten läkarbesök via videosamtal.

Vi löser patienternas behov av lättillgängliga läkarbedömningar och avlastar vanliga psykiatrin. Dessutom är många patienter ute i sista sekunden och då är vår express-service mycket uppskattad, säger David Grönte.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>