AI snart på allas läppar
Hem NYHETER AI snart på allas läppar

AI snart på allas läppar

Publicerat av: Redaktionen

Den nya rapporten Artificiell intelligens inom life science publiceras idag.

AI snart på allas läppar 2Denna allra första kartläggning kring AI-företag  i Västsverige möter redan ett stort intresse. AI är hett, hett – inte minst efter Almedalen.

Djupanalysen inom life science-området visar att artificiell intelligens bland annat kan påverka många olika steg i utvecklingskedjan.

– Samverkan mellan forskare och mellan stora och små bolag kan leda till många nya möjligheter, säger Petra Apell, Aproficio, som genomfört ett tiotal intervjuer med utvecklare och seniora chefer.

Att många som jobbar inom det här området tycker att detta är kul och känner att de bidrar, har framkommit i genomförda intervjuer. Numera är AI så hett att förståelsen för betydelsen har ökat.

Samverkan återkommer som ett viktigt ledord, både i diskussioner och i analysen inom life science-området i Västsverige.

– I samband med AI-kartläggningen framkom ett behov av matchmaking och där planerar vi ett event redan tidigt i höst, säger Åsa Lindström, projektledare, Sahlgrenska Science Park.

Ladda ner rapporten på sahlgrenskasciencepark.se

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>