Akademikliniken förstärker sin marknadsledarposition och värvar ny VD
Hem HÄLSA Akademikliniken förstärker sin marknadsledarposition och värvar ny VD

Akademikliniken förstärker sin marknadsledarposition och värvar ny VD

Publicerat av: Redaktionen

Styrelsen för Akademikliniken Holding AB har utsett Andreas Göthberg till ny VD och koncernchef.

Andreas har lång erfarenhet från ledande positioner inom företag i hälso- och Akademikliniken förstärker sin marknadsledarposition och värvar ny VD 2sjukvårdsbranschen. Han tillträder tjänsten den 15 juni i år.

Vi hälsar Andreas varmt välkommen till Akademikliniken. Vi är övertygade om att Andreas med sin långa erfarenhet att leda bolag i utveckling och förändring kommer att ta Akademiklinikens verksamhet till nästa nivå. Andreas har en närmast unik bakgrund efter att ha varit VD för flera bolag i gränslandet mellan hälsovård och konsumenttjänster som t ex Memira och SATS, säger Lars Gatenbeck, styrelseordförande i Akademikliniken Holding AB.

Andreas kommer närmast från uppdraget som VD för Memira, Nordens ledande kedja inom ögonkirurgi. Han har även varit VD för OneMed, Nordens ledande företag inom distribution av medicinska förbrukningsvaror, och innan dess koncernchef för träningskedjan SATS. Andreas har mycket lång erfarenhet från försäljning, marknadsföring och distribution av snabbrörliga konsumentvaror och i grunden har han en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm.

– Akademikliniken är den, i alla avseenden, ledande aktören i en skönhetsbransch som växer och som har en stor framtida potential. De erbjuder expertis, trygghet och service av högsta kvalitet och månar om deras kunders välbefinnande. Därmed ser jag verkligen fram emot förtroendet att få leda arbetet med att utveckla Akademikliniken och den marknad som företaget verkar i, säger Andreas Göthberg, tillträdande koncernchef på Akademikliniken.

Akademikliniken är idag den marknadsledande aktören inom plastikkirurgi och estetiska behandlingar i Norden med drygt 300 anställda och utför mer än 50 000 behandlingar årligen. Under 2016 uppgick omsättningen till 423 miljoner och Akademikliniken fortsätter att expandera kraftigt på en marknad i stark tillväxt. Under 2016 förvärvades danska Nygart Privathospital och under 2017 kommer ett antal nya kliniker att öppnas i Sverige och Norge.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>