Akademiska sjukhusets barnfond vinnare i godhet

Akademiska sjukhusets barnfond har utsetts till vinnare i Upsala Nya Tidnings tävling ”För godhetens skull” där tidningens läsare fått rösta via webbsidan.

Sjukhusclowner, målarverkstad och leksaker i väntrum är några exempel på aktiviteter som Akademiska sjukhusets barnfond stödjer.

Priset innebär att fonden får 25 000 kronor som delas ut till barnverksamheterna på Akademiska sjukhuset.

– Tillskottet på 25 000 kr är en stor summa som möjliggör för barnfonden att fortsätta stödja viktiga aktiviteter för att bejaka det friska hos sjuka barn, exempelvis sjukhusclownerna, målarverkstaden, leksaker i väntrummen och våra magiker som kommer och trollar för barnen. Även sjukhushunden är en uppskattad verksamhet som numera axlas av Livias barnbarn Luna, säger Klas Ekström, verksamhetschef för Akademiska barnsjukhuset.

Barnfonden är en ideell stiftelse som startade 2005.

Uppdraget är att samla in medel från företag och privatpersoner till sådant som kan roa och stödja svårt sjuka barn som vårdas på Akademiska sjukhuset. Hela styrelsen arbetar ideellt.

– Aktiviteterna som stöds ger barn som drabbats av sjukdom möjlighet att ta del av roliga aktiviteter som förhoppningsvis gör en jobbig sjukhusvistelse lite mindre tuff, detta i linje med fondens bärande idé – Låt det friska hos det sjuka barnet växa, säger Karina Berglund Douhan, sedan årsskiftet ordförande i Akademiska sjukhusets barnfond.