Akademiska startar livesändning med experter på Facebook
Hem NYHETER Akademiska startar livesändning med experter på Facebook

Akademiska startar livesändning med experter på Facebook

Publicerat av: Redaktionen

Onsdagen den 7 februari startar Akademiska, som första universitetssjukhus i landet, med livesändningar på Facebook från olika delar av verksamheten.

Akademiska startar livesändning med experter på Facebook 1

Som första universitetssjukhus i Sverige startar Akademiska med livesändningar på Facebook från olika verksamheter. 7 februari medverkar Susann Järhult, akutläkare, och Annika Kilberg Olsson, akutsjuksköterska.

Först ut är akutmottagningen för vuxna och tanken är att experter ska svara på frågor från både allmänheten och vårdpersonal.

– Detta är ett helt nytt sätt att möta ett uppdämt behov av kommunikation kring hur vi arbetar, varför det ibland uppstår väntetid på vuxenakutmottagningen och hur vi planerar vården vid exempelvis halka och snöoväder. Alla är välkomna att ställa frågor till oss om hur det går till på akuten, säger Susann Järhult, akutläkare, som medverkar tillsammans med Annika Kilberg Olsson, akutsjuksköterska och gruppchef inom akutsjukvård.

Sociala medier som Facebook är viktiga kanaler för Akademiska sjukhuset, dels för att kommunicera nyheter till allmänheten och potentiella medarbetare, dels för att besvara frågor och skapa dialog. Sjukhuset har i dag cirka 10 000 följare på Facebook och många av följarna delar inlägg med andra. En annan betydelsefull kanal är Instagram, där olika enheter på sjukhuset veckovis delar med sig av sin vardag med bilder.

Var och när?
Livesändningen startar 7 februari klockan 15.
Facebook com/Akademiska

FAKTA: Akutmottagningen för vuxna, Akademiska sjukhuset

  • Har ungefär 150 vårdsökande patienter varje dygn, på årsbasis handlar det om cirka 52 000 patienter.
  • Är öppen dygnet runt och patienterna prioriteras efter medicinsk angelägenhetsgrad. Vid mindre akuta tillstånd kan man få vänta länge.
  • Mycket svårt sjuka som transporteras med ambulans till sjukhuset tas emot på akutmottagningen oavsett ålder.
  • Vid buk-, skall- och skelettskador ska man vara över 15 år för att söka vård här, vid medicinska sjukdomar är åldersgränsen 18 år.
  • Yngre patienter tas om hand via barnakutmottagningen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>