Äldreboende i Landskrona väcker intresse i Japan
Hem NYHETER Äldreboende i Landskrona väcker intresse i Japan

Äldreboende i Landskrona väcker intresse i Japan

Publicerat av: Redaktionen

Personal från Solbackens äldreboende har varit i Japan och berättat om hur man driver äldreboende i Landskrona och hur man jobbar med taktil massage.

Äldreboende i Landskrona väcker intresse i Japan 2Vid ett flertal tillfällen har studiesällskap från Japan varit på besök på Solbackens äldreboende.

Under 16 dagar reste enhetschef Monica Alonso tillsammans med Linda Wentzel runt i Japan, till Awate, Aimori, Miyagi, Fukushima och Tokyo Metropolis. Där gästade de olika äldreboende och träffade enhetschefer för handikapp och omsorg. På rundresan föreläste de vid ett flertal tillfällen om hur det går till att driva Solbackens äldreboende. De visade hur man utför taktil massage och lät den japanska personalen prova på.

Mr Tadao Chiba är den person som genom sitt arbete och sina kontakter med Japan och Solbackens äldreboende gjort besöket i Japan möjligt. Mr Chiba driver Nordfyns folkhögskola i Danmark där han under många år tagit emot studiebesök från Japan. Han är även rådgivare till Japans utbildningsminister och har fått en utmärkelse av Danmarks drottning för sitt goda arbete och kunskapsutbyten mellan Danmark och Japan.

–   Sedan många år tillbaka har Chiba även kommit på besök till Solbacken tillsammans med olika studiesällskap från Japan. De har under åren visat ett stort intresse av hur vi driver vårt äldreboende, framförallt har de visat ett intresse av hur lugnt allting ter sig på boendet. Med den anledningen blev vi inbjudna till Japan, så att vi kunde berätta lite mer om vårt arbete samt även visa hur vi utför taktil massage, berättar Monica Alonso, enhetschef för Solbackens äldreboende.

–   Taktil massage, eller Taktipro som det heter, består av lätta, mjuka strykningar som våra Taktipro-utbildade personal utför på de äldre. Massagen gör att man känner sig avslappnad och trygg, känner minskad oro och får förbättrad sömn, informerar Monica Alonso.

Resan finansierades av Bankmikkelsens mindesfond

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>