Hem NYHETER Aleris Elisabethsjukhuset får fortsatt förtroende i Region Uppsala

Aleris Elisabethsjukhuset får fortsatt förtroende i Region Uppsala

Publicerat av: Redaktionen

Aleris får fortsatt förtroende att bedriva sin uppskattade verksamhet inom axel- och knäkirurgi, handkirurgi och ryggkirurgi på Elisabethsjukhuset i Uppsala.

Aleris Elisabethsjukhuset får fortsatt förtroende i Region Uppsala 2

Framtid säkrad för vård med patientnöjdhet i topp. Aleris har fått fortsatt förtroende att driva verksamhet på Elisabethsjukhuset i Region Uppslalas upphandling av ortopedi.

Vårdföretaget erbjuder vård vid Elisabetsjukhuset sedan femton år och har nu fått nya avtal inom samtliga sökta områden i Region Uppsalas upphandling inom ortopedi.

Vi enormt är glada över att Region Uppsala såg värdet i att låta Elisabethsjukhuset fortsätta det framgångsrika samarbete vi har byggt upp med regionen under de senaste 15 åren. Det här är ett kvitto på att regionen ser oss som en stabil partner och att vårt långa samarbete har fungerat bra, säger Jakob Johansson, sjukhuschef på Aleris Elisabethsjukhuset och fortsätter:

– Vi ser detta även som ett bevis på att Region Uppsala ser värdet i att fortsätta arbeta med en partner som visat upp en förmåga att snabbt ställa om och anpassa sig till regionens förändrade behov, såväl före som under pandemin.

Sedan Aleris tog över driften av Elisabethsjukhuset 2005 har kvalité och patientnöjdhet stadigt ökat. I den Nationella Patientenkäten ligger Elisabethsjukhuset idag i topp i Sverige när det gäller patientnöjdhet. Sjukhuset har också lyckats hålla en hög tillgänglighet för offentliga patienter. Under det senaste året har tillgängligheten till mottagning och operation varit nära 100%.

– Det här beslutet innebär att Elisabethsjukhuset kan fortsätta att driva och utveckla en verksamhet som skapat värde för alla berörda i regionen. Det ger oss möjlighet att hjälpa regionen att hantera den akuta vårdskuld som har skapats på grund av pandemin och som nu är den stora utmaningen inom svensk vård, säger Jakob Johansson.

Den viktigaste förändringen i det nya avtalet är att Aleris inte längre kommer att fortsätta operera fötter på Elisabethsjukhuset, då vårdföretaget valde att inte söka uppdrag inom det området på grund av de förutsättningar som satts inom ramen för upphandlingen.

Det nya avtalet gäller från första januari nästa år och löper på tre år med möjlighet till förlängning under sammanlagt två år. Avtal kommer att slutas efter den 17 augusti då tidsfristen för den så kallade avtalsspärren går ut.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>