Aleris servar landsting med mobil MR-kamera
Hem HÄLSA Aleris servar landsting med mobil MR-kamera

Aleris servar landsting med mobil MR-kamera

Publicerat av: Redaktionen

alerisFör att öka tillgängligheten till MR har Aleris investerat i en mobil kamera inrymd i en trailer.

Tillgängligheten till MR är inte jämt fördelad över landet och i mer glesbebodda delar kan resvägen till en fast MR vara lång. Dessutom behöver befintliga MR-kameror servas med jämna mellanrum. För att undvika köer och bidra till att fler patienter får tillgång till MR har Aleris nu lanserat en MR-trailer som börjat rulla på de svenska vägarna.

– Jag brukar säga att nu kommer vi till patienten i stället för att patienten kommer till oss. Vi tror att detta kan vara ett viktigt komplement och en bra service för både patienter och landsting, säger Lars Ahlander, affärsområdeschef Aleris Röntgen.

– För Aleris är det viktigt att hela tiden vara innovativa och uppmärksamma de behov som finns runt om i Sverige så att vi kan leverera vård som bidrar till största möjliga nytta för patienten. Det är så svensk sjukvård fortsätter att hålla sig i toppen, säger Karin Kaloczy, VD Aleris Sjukvård.

Den mobila kameran är unik i Sverige. Alla typer av magnetkameraundersökningar kan utföras och med samma höga kvalitet i den mobila enheten som i en stationär MR-kamera. Trailern är bemannad med två sjuksköterskor.

– Vi kan till och med ta in sängbundna patienter med hjälp av en hiss om behov finns. Vi har redan haft ett uppdrag i Norrbotten för att korta köerna till röntgenundersökningar i Luleå och vi har ett antal förfrågningar, även från Danmark, säger Lars Ahlander.

Aleris Röntgen är en del av Aleris Sjukvård och har verksamhet på 20 platser i Sverige och driver 18 fasta MR-kameror.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>