Almi Invest investerar i Mimerses virtuella terapier
Hem NyheterE-hälsa Almi Invest investerar i Mimerses virtuella terapier

Almi Invest investerar i Mimerses virtuella terapier

Publicerat av: Redaktionen

Almi Invest investerar 2,5 miljoner kronor i Mimerse, som utvecklar en virtual reality-plattform för KBT och andra evidensbaserade behandlingar av mental ohälsa.

Almi Invest investerar i Mimerses virtuella terapier 1

Mimerses vd Niclas Wijkström och grundare William Hamilton utvecklar en VR-baserad plattform för behandling av mental ohälsa.

I emissionen på totalt 6,5 miljoner kronor deltar också investmentbolaget Tetraeder samt en grupp privata investerare, däribland HTCs VR-chef Rikard Steiber och före detta elithockeyspelaren Mattias Weinhandl. Pengarna ska gå till vidareutveckling och lansering av plattformen.

Mimerse har utvecklat en plattform, baserad på virtual reality-teknik, som erbjuder kognitiv beteendeterapi, KBT, utan att en terapeut behöver vara närvarande. Behandlingen sker istället via en app. På detta sätt kommer fler patienter att få möjlighet till behandling.

– Mimerse använder modern teknik för att adressera psykisk ohälsa – den enskilt största orsaken till sjukskrivning i Sverige idag, säger Pär Nordström, Investment Manager på Almi Invest. E-hälsa är ett hett och växande område och här har Mimerses effektiva och skalbara plattform stor potential på en hittills oprövad marknad. ´

I första hand erbjuds behandling mot tre vanliga orsaker till psykisk ohälsa: stress, fobier och smärta. Plattformen och apparna ska i första hand distribueras genom kliniker som ett verktyg för terapeuten. På sikt är dock planen att även erbjuda patienter med lättare besvär möjlighet till självhjälp via ett slags VR-apotek för mental hälsa.

– Vi är väldigt glada över denna investering, säger Mimerses vd Niclas Wijkström. Detta skapar förutsättningar för oss att fortsätta leda en utveckling som så småningom helt kommer att revolutionera behandlingen av psykisk ohälsa.

Mimerse siktar i första hand på lansering i Sverige och övriga Norden genom att erbjuda plattformen till privata och landstingsägda kliniker, specialistmottagningar och psykologer. På sikt ser bolaget USA och Kina som sina huvudmarknader.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>