Alvedon 665 mg dras tillbaka från marknaden den 1 juni 2018
Hem Nyheter Alvedon 665 mg dras tillbaka från marknaden den 1 juni 2018

Alvedon 665 mg dras tillbaka från marknaden den 1 juni 2018

Publicerat av: Redaktionen

Fram till och med den 31 maj kan Alvedon 665 mg förskrivas som vanligt, lämnas ut inom sjukvården och expedieras på apotek.

Alvedon 665 mg dras tillbaka från marknaden den 1 juni 2018 2Patienter som har aktuella, eller flera uttag på sina recept bör få nytt recept på alternativ behandling så snart som möjligt.

Europeiska kommissionen har beslutat att Alvedon 665 mg, tablett med modifierad frisättning, ska dras tillbaka från marknaden. Beslutet är bindande och ska genomföras i samtliga medlemsländer i EU. I Sverige kommer försäljningen att stoppas från och med den 1 juni 2018 vilket betyder att Alvedon 665 mg finns tillgängligt för förskrivning och utlämning fram till och med den 31 maj 2018.

Skälet till indragningen är svårigheter att hantera överdosering av Alvedon 665 mg.

Övriga läkemedel som innehåller paracetamol påverkas inte och finns tillgängliga som tidigare.

Beslutet om återkallelse och indragning av Alvedon 665 mg kommer att beröra ett stort antal patienter i Sverige. Patienter som har aktuella, eller flera uttag på sina recept bör få nytt recept på alternativ behandling så snart som möjligt.

Förskrivare bör redan nu planera övergång till alternativ behandling för dessa patienter.

Indragning – så går det till

Indragningen kommer att ske från apotek och ske enligt sedvanliga rutiner för indragningar, som ett samarbete mellan innehavaren av försäljningstillståndet och Läkemedelsverket.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>