Hem Nyheter Ambassadörer kraftsamlar för forskningen på Covid-19

Ambassadörer kraftsamlar för forskningen på Covid-19

Publicerat av: Redaktionen

Hjärt-Lungfonden är stolta över att kunna presentera fyra folkkära personligheter till sin kraftsamling för forskning om Covid-19 kopplat till hjärt-lungsjukdom.

Ambassadörer kraftsamlar för forskningen på Covid-19 3

Kayo Shekoni Charlotte Perrelli Mojje Milacki Emma Green Hjärt-Lungfondens ambassadörer i kraftsamlingen för forskning på Covid-19 kopplat till hjärt-lungsjukdom

Charlotte Perrelli, Emma Green, Kayo Shekoni och Mojje Milacki bidrar till satsningen för att hitta svaren för framtiden.

– Jag har väldigt många kära som jag är extra rädd om i dessa tider. Jag har personligen vänner och bekanta som drabbats väldigt svårt och som till och med inte finns med oss längre.  Alla kan göra något – nu hjälps vi åt! Säger Hjärt-Lungfondens ambassadör Charlotte Perrelli.

Riskgrupper kan inte vänta – därför kraftsamlar vi nu!

Personer som lider av hjärt-lungsjukdom riskerar att drabbas hårdare av covid-19 än andra. Men hur ser kopplingen mellan hjärt-lungsjukdom och covid-19 ut? Hur kan vi hitta behandlingar? Mer forskning behövs, och den behövs nu – medan smittspridningen fortfarande pågår. Hjärt-Lungfonden har därför startat en kraftsamling för att kunna dela ut extra anslag till forskning kring covid-19 med anknytning till hjärt-lungsjukdom.

– Det är angeläget att snabbt öka insatserna för forskning på covid-19 med koppling till de miljontals människor vars sjukdomar vi redan stödjer forskning om. Med hjälp av våra nya ambassadörer hoppas vi bli ännu fler som ger till forskningen, säger Kristina Sparreljung, generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden.

Hjärt-, kärl- och lungsjukdom är stora folksjukdomar vilket innebär att många människor tillhör särskilda riskgrupper om de drabbas av Covid-19. För att rädda liv är Hjärt-Lungfondens mål att öka insamlingen till forskning om covid-19 kopplat till hjärt-lungsjukdom.

– Det här är ett område som ligger mig nära hjärtat. Det är otroligt många som drabbas just nu, säger Hjärt-Lungfondens ambassadör Emma Green.

– Jag stöder forskningen mot covid-19 och hjärt-lungsjukdom. Just nu känns denna insamling extra viktig, säger Hjärt-Lungfondens ambassadör Kayo Shekoni.

– Jag har nära kolleger och vänner som insjuknat och varit väldigt dåliga. Kan jag hjälpa till med att dämpa eller besegra sjukdomar som Covid-19 så skulle jag göra vad som helst! Därför vill jag vara med att stödja insamlingen, säger Hjärt-Lungfondens ambassadör Mojje Milacki.

Fakta om Covid-19-satsningen

Hjärt-Lungfonden kraftsamlar nu för att hjälpa de miljontals svenskar som till exempel lever med diabetes och högt blodtryck, har överlevt en hjärtinfarkt eller som lever med lungsjukdomen KOL – och som riskerar att drabbas av Covid-19. Flera studier har visat att personer som insjuknar i Covid-19 och samtidigt har hjärt-kärlsjukdom och vissa lungsjukdomar löper en större risk att drabbas hårt av det nya coronaviruset.

Så här kan du hjälpa till:

Hjärtligt tack på förhand! Med din hjälp kan vi rädda fler liv❤

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>