Ambu presenterar en helt ny första hjälpen-docka, byggd på teknik från Prevas
Hem TEKNIK Ambu presenterar en helt ny första hjälpen-docka, byggd på teknik från Prevas

Ambu presenterar en helt ny första hjälpen-docka, byggd på teknik från Prevas

Publicerat av: Redaktionen

Det danska företaget Ambu har lanserat deras nya generation av uppkopplade dockor för att öva hjärt-lungräddning.

Den nya trådlösa Ambu Man Advanced ALS, med inbyggd elektronik och programvara levererad av Prevas, lyfter utbildningen inom HLR (hjärt-lungräddning) till en ny nivå.

Plötsligt hjärtstillestånd står för omkring 15 procent av alla dödsfall i Västvärlden. Ett betydande antal liv kan räddas om fler människor har kunskaper om HLR och för att uppnå det målet är övningsdockor viktiga.images (2)

– Ambu var redan från början mycket tydliga angående projektmålen. De ville ha en robust maskin- och programvaruplattform som kunde erbjuda en unik uppsättning egenskaper, som var lätt att använda och som enkelt kan byggas ut med hjälp av programvaruuppdateringar – långt in i framtiden. Vi använde oss av den senaste mobila tekniken och kör Prevas Industrial Linux (PIL) för att skapa en kraftfull plattform för webbapplikationen och användargränssnittet. Faktum är att webbapplikationen gör att utbildningskurserna kan styras från vilken modern webbläsare som helst, utan att man behöver ladda ned någon särskild app, säger Prevas Senior Project Manager Christian Ward.

Det nya sortimentet av trådlösa dockor kan inte bara skapa sina egna WiFi-nätverk, utan flera kan kommunicera med varandra. Detta tillsammans med en enastående lång batteritid gör det möjligt att hålla realistiska utbildningskurser var som helst, från klassrummet till ambulansen och från stranden till djungeln.

– Prevas tog verkligen in all sin kunskap inom inbyggda system för att göra det möjligt för Ambu att förverkliga detta nya fantastiska framsteg inom övningsprodukter för livräddning – i tid och med hög kvalitet, säger Fabian Sachs, Senior Corporate Product Manager hos Ambu.

– Det nya sortimentet är bara en föraning om vad den här dockplattformen kommer att kunna göra i framtiden, avslutar Fabian Sachs.

– En huvudanledning till att projektet kunde levereras inom de satta tidsramarna var att Prevas och Ambu utvecklade ett nära partnerskap, säger Henrik Møller, VD för Prevas A/S. Det gjorde att båda parter snabbt kunde brainstorma och hitta lösningar när det uppstod frågor och utmaningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>