Ambulanser i Malmö får snabbare tillträde till fastigheter vid larm 
Hem NYHETERE-HÄLSA Ambulanser i region Skåne får snabbare tillträde till fastigheter vid larm 

Ambulanser i region Skåne får snabbare tillträde till fastigheter vid larm 

Publicerat av: Redaktionen

Nu ansluter sig Region Skåne till ”Smart passage” – en tjänst som SOS Alarm har utvecklat tillsammans med Amido och Swedlock för effektivare insatser vid larm till nödnumret 112.

Regionens ambulanssjukvård förses med digital behörighet till anslutna fastigheter och kan på så sätt rädda liv snabbare än de skulle kunna med traditionell nyckelhantering.

Ett moment som stjäl värdefull tid vid ambulanssjukvårdens insatser är svårigheter att snabbt komma in till patienten i fastigheter.

”Smart passage” möjliggör digital inpassering till anslutna fastigheter vid larm till nödnumret 112. Genom samarbetet med Amido och Region Skåne kommer fler fastighetsägare i regionen att nu kunna bidra till att livsviktig tid sparas in vid larm.

– Med Region Skånes anslutning till Smart passage skapas samhällsnytta för både fastighetsägare och för dem som söker hjälp via 112. Tjänsten underlättar för samtliga att få snabbare hjälp, säger Jonas Runesson som är produktägare på SOS Alarm.

Smart passage är en digital inpasseringstjänst med tillfälliga digitala nycklar som är framtagen i ett samarbete mellan SOS Alarm, Amido och Swedlock. Lösningen kan enkelt integreras med befintliga låssystem och ersätter traditionell nyckelhantering. Allt eftersom regioner i Sverige ansluter sig till Smart passage kan fler fastighetsbolag inom de anslutna områdena kopplas på tjänsten.

– Smart passage är en säker plattform och ambulanspersonalen kan lita på att inpassering alltid fungerar. Eftersom den digitala nyckeln endast fungerar medan utryckningen pågår, finns heller inga risker för att den hamnar i fel händer. Att nu även Region Skåne ansluter sig går helt i linje med vår ambition att öka tryggheten i samhället genom att göra arbetet för ambulanssjukvården mer effektivt, säger Einar Lindquist, tf. vd, Amido.

Smart passage ger tillträde men inga dörrar står olåsta eftersom systemet integreras i fastighetens befintliga passersystem och/eller smarta låscylindrar. Med den digitala behörigheten som SOS Alarm förmedlar försvinner risken att ambulans blir stående utan att snabbt kunna komma in. Det är värdefull tid som kan sparas i en akut situation.

Ambulanser i Malmö får snabbare tillträde till fastigheter vid larm – Det känns självklart att utforska lösningar som gör räddningstjänstens arbete smidigare, och som samtidigt ökar tryggheten för våra hyresgäster. För oss är det själva poängen med utvecklandet av moderna och säkra fastigheter, säger Thomas Eklund, Head of IT & Digital Heimstaden Sverige och Marcus Johansson, chef för HSB Malmös hyresfastigheter.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>