Amsterdam UMC utökar medicinsk IT-lösning från Sectra med digital patologi – möjliggör integrerad diagnostik för bättre cancervård
Hem NyheterCancervård Amsterdam UMC utökar medicinsk IT-lösning från Sectra med digital patologi

Amsterdam UMC utökar medicinsk IT-lösning från Sectra med digital patologi

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra har fått en order på sin digitala patologilösning från Amsterdam UMC i Nederländerna.

Amsterdam UMC utökar medicinsk IT-lösning från Sectra med digital patologi – möjliggör integrerad diagnostik för bättre cancervårdOrdern kommer tätt efter att partnerna ingick avtal om Sectras lösning för radiologi. Med radiologi och patologi i samma system blir bilder och information tillgängliga för båda specialiteterna vilket möjliggör så kallad integrerad diagnostik med mer patientcentrerad vård som resultat.

– Det är häftigt att se hur Amsterdam UMC på kort tid har tagit steg mot ökad effektivitet inom radiologi och patologi samtidigt som de har förbättrat möjligheterna till regionalt samarbete och integrerad diagnostik. Med vår erfarenhet och leverantörsneutrala plattform kommer det bli enklare för dem att i framtiden implementera ny teknik, till exempel inom artificiell intelligens, säger Peter Osinga, vd för Sectra Benelux.

En av de stora fördelarna med att digitalisera patologi är möjligheten att kunna dela digitala bilder istället för att behöva skicka fysiska glas med vävnadsprover. Det hjälper vårdgivare att minska risken för felaktig behandling samtidigt som logistik och administration förenklas, vilket möjliggör kostnadsbesparingar. Tillgång till effektiva specialistkonsultationer och second opinions bidrar också till kortare väntetider för patienter, vilket hjälper patologin att hantera ökande antal undersökningar och nya regulatoriska krav.

Sectras lösning kommer att integreras med laboratorieinformationssystemet (LIS) som används vid Amsterdam UMC. Det ger patologerna en heltäckande bild av patientens historik i en och samma applikation och gör det möjligt att styra arbetsflöden utifrån exempelvis sub-specialiteter och prioriteringar. I och med Sectras leverantörsneutrala förhållningssätt kan Amsterdam UMC fritt välja skannerleverantör.

Kontraktet signerades under det tredje kvartalet av Sectras verksamhetsår 2020/2021.

Sectras patologilösning är en del av Sectras helhetslösning för att hantera medicinska bilder. Den ger vårdgivare en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och bygger på ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Det gör att vårdgivare kan expandera lösningen, specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>