Hem NYHETER Andra antagningen: ekonomi- och sjuksköterskeutbildningar bland de största

Andra antagningen: ekonomi- och sjuksköterskeutbildningar bland de största

Publicerat av: Redaktionen

Nu är andra urvalet till höstens utbildningar klart och Högskolan Kristianstad har antagit 9 000 studenter.

Andra antagningen: ekonomi- och sjuksköterskeutbildningar bland de största 3De program som har flest antagna är Ekonomprogrammen, Förskollärarutbildningen, Digital design och Sjuksköterskeprogrammet.

Totalt har 268 494 personer antagits till höstens utbildningar enligt Universitets- och högskolerådet, UHR. Till Högskolan Kristianstad är motsvarande siffra 8 928. Anmälningsalternativen är färre och planeringstalet är lägre jämfört med förra hösten, men samtidigt har högskolan fått utökat anslag för några utbildningar, som till Naturvetenskapligt basår, Datasystemutvecklingsprogrammet och IT-driftteknikerprogrammet.

– Vi är stolta över att fortsatt vara den mest sökta högskolan i landet trots att vi har dragit ner något på antalet kurser och platser. Vi kan ju inte ta in alla som söker så för att undvika överproduktion med att utbilda fler studenter än vi får anslag för så har vi reducerat antalet utbildningar och platser en aning. Samtidigt har vi fått ökade anslag för vissa utbildningar på grund av coronapandemin, så jämfört med vad vi hade planerat att anta innan pandemin så har vi ändå ökat verksamheten, säger Håkan Pihl, rektor vid Högskolan Kristianstad.

– Och så vill vi så klart välkomna alla nya och gamla studenter till högskolan och terminsstarten, som kommer att bli en hybridvariant av campus och distans för de som sökt högskoleförlagd utbildning, säger Håkan Pihl.

Program med flest antal antagna Antagna Reserver
1 Ekonomprogrammen 220 359
2 Förskollärarutbildning 210 1
3 Digital design 140 457
4 Sjuksköterskeprogrammet 140 496
5 Beteendevetenskapligt program 130 1341
6 Specialpedagogiskt program 90 84
7 Personal- och arbetslivsprogrammet 80 159
7 Yrkeslärarutbildning 80 3
8 Folkhälsovetenskapligt program med inriktning beteendevetenskap 75 328
9 Biomedicinska analytikerprogrammet 61 0
10 Datasystemutvecklingsprogrammet 60 55
10 Miljöstrateg – Mark, vatten och samhällsutveckling 60 21
10 VA- och kretsloppsteknikerprogrammet 60 3

Andra antagningsbeskedet – Urval 2

Du som nyss fått ditt andra antagningsbesked och blivit antagen eller vill stå kvar som reserv behöver inte svara på detta. Men kom ihåg att läsa dina meddelanden. I välkomstbrevet får du information om utbildningens start och registrering. Har du frågor om reservantagning, registrering, upprop, schema eller kursinnehåll kan du vända dig direkt till vår antagningsservice.

Vill du däremot inte ha din plats är det viktigt att du lämnar återbud så att den kan gå till en annan sökande. Du kan också lämna återbud på reservplatser som du inte längre är intresserad av. Har du frågor angående din reservplacering är det däremot till den fakultet där du är reservplacerad du ska höra av dig.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>