Annemieke Ålenius förstärker eHälsomyndighetens ledningsgrupp
Hem NYHETER Annemieke Ålenius förstärker eHälsomyndighetens ledningsgrupp

Annemieke Ålenius förstärker eHälsomyndighetens ledningsgrupp

Publicerat av: Redaktionen

Den 1 april tillträdde Annemieke Ålenius som chef för samordningsavdelningen på eHälsomyndigheten.

Annemieke Ålenius förstärker eHälsomyndighetens ledningsgrupp 1

Annemieke Ålenius är ny chef för samordningsavdelningen på eHälsomyndigheten. Foto: eHälsomyndigheten/Suvad Mrkonjic.

Närmast kommer hon från jobbet som chef för elektronisk patientjournal i Region Uppsala.

Annemieke har tidigare bland annat varit administrativ direktör på Akademiska sjukhuset och haft ledande befattningar på Statistiska centralbyrån (SCB). Hon har en magisterexamen från det tekniska universitetet Twente i nederländska Enschede.

– Annemiekes erfarenheter som chef i vården är mycket värdefulla för oss. Med Annemieke på plats breddar vi kompetensen ytterligare i eHälsomyndighetens ledningsgrupp och det ger oss en god bas för att utveckla myndighetens arbete vidare, säger Janna Valik, generaldirektör på eHälsomyndigheten.

Annemieke Ålenius ska i första hand arbeta från eHälsomyndighetens kontor i Stockholm där samordningsavdelningen är placerad. Avdelningen arbetar bland annat med myndighetens uppdrag att samordna regeringens satsningar på e-hälsa och med internationella kontakter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>