Hem NYHETER Använder du munskydd? Så undviker du att drabbas av ”maskne”

Använder du munskydd? Så undviker du att drabbas av ”maskne”

Publicerat av: Redaktionen

Oavsett om vi lever under lock-down eller inte, har användandet av munskydd för många av oss blivit en del av vardagen – kanske till och med en del av den dagliga arbetsklädseln.

Använder du munskydd? Så undviker du att drabbas av "maskne" 3Förutom det faktum att det både tenderar att bli varmt och obekvämt, kan det faktiskt även bidra till hudproblem som finnar och plitor – något som numer går under den internationella benämningen ”maskne” och som beror på den mekaniska friktionen som uppstår i kombination med att fukt och bakterier samlas under skyddet.

Vad kan du själv göra för att undvika att drabbas av ”maskne”? Följ våra tips nedan för att behandla och förebygga:

  • Håll huden ren från smuts och bakterier genom att använda en mild rengöringsprodukt morgon och kväll. Cream Cleanser från iS Clinical rengör skonsamt, men effektivt och hjälper huden att bygga upp den viktiga barriärfunktionen med hjälp av essentiella lipider.
  • Lugna och återfukta huden med en lätt ansiktscreme som samtidigt tacklar utbrott och reducerar inflammationer. Kika på Dermalogica Clear Start Skin Soothing Hydrating Lotion med fuktgivande hyaluronsyra och antiinflammatorisk grapefrukt – idealisk för en acnebenägen hud.
  • Exfoliera huden för att frigöra gamla hudceller och överskottstalg, som annars kan täppa till porerna. Vår favorit är Paula´s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid som kan användas dagligen för att tackla tilltäppta och förstorade porer samt motverka acne.
  • Byt ut din heltäckande foundation mot en lättare, färgad dagcreme med SPF för tre fördelar i ett. Kika på: Babor Essential Care BB Cream som lugnar, vårdar och skyddar huden, samtidigt som den ger en jämn hudton med fin lyster.
  • Investera i en punktbehandlare som du applicerar direkt på utbrotten för att effektivt minska inflammation och lösa upp tilltäpptheter. SKINCITY skincares Balancing Sulfur Mask är ett måste i badrumsskåpet för att såväl lokalbehandla små utbrott som för att ge en djuprengörande effekt till hela ansiktet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>