Apotek Hjärtat accepterar nu Freja eID för identifiering på 390 apotek
Hem Teknik Apotek Hjärtat accepterar nu Freja eID för identifiering på 390 apotek

Apotek Hjärtat accepterar nu Freja eID för identifiering på 390 apotek

Publicerat av: Redaktionen

Freja eID Group AB (publ) meddelar idag att Apotek Hjärtat nu accepterar Freja eID för fysisk identifiering på sina 390 apotek.

Det betyder att kunder nu kan hämta ut recept enbart med Freja och inte behöver ha med sig någon fysisk ID-handling.

Freja eID+ är en statligt godkänd e-legitimation som kan användas för identifiering och digitala underskrifter hos en lång rad onlinetjänster. Freja har även en funktion som gör att användaren kan identifiera sig med en digital ID-handling i Freja-appen i butiker och andra sammanhang där en fysisk ID-handling normalt krävs.

Apotek Hjärtat är Sveriges största apotekskedja med 390 apotek i Sverige och de erbjuder ett brett produktutbud och personlig rådgivning såväl i butik som online. Genom att låta sina kunder identifiera sig med Freja-appen på apoteken vill man bidra till en smidigare och säkrare kundupplevelse vid fysiska apoteksbesök.

Apotek Hjärtat accepterar nu Freja eID för identifiering på 390 apotekJohan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:

Vi ser ett ökat intresse från både användare och företag att använda Freja för fysisk identifiering och allt fler ställen som idag kräver någon form av fysisk ID-handling accepterar Freja. Det blir enklare, smidigare och i många fall säkrare att identifiera sig med Freja som finns med i mobilen. Vi är glada över att kunna bidra till en tryggare och enklare vardag för alla genom att nu skriva avtal med ytterligare en stor apotekskedja.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>