Appen Snorkelövningar ska hjälpa unga i kris
Hem Nyheter Appen Snorkelövningar ska hjälpa unga i kris

Appen Snorkelövningar ska hjälpa unga i kris

Publicerat av: Redaktionen

Barn- och ungdomspsykiatrin på Akademiska sjukhuset har lanserat en ny version av appen Snorkelövningar, som vänder sig till unga i kris.

Appen Snorkelövningar ska hjälpa unga i kris 1

Nu finns en ny version av appen Snorkelövningar där unga i kris kan få hjälp med övningar och träning.

Här kan man få tips på övningar och träning vid nedstämdhet, oro/ångest, stress och självdestruktivt beteende. Målet är tidig upptäckt och tidiga insatser.

– Via appen Snorkelövningar kan barn och ungdomar som har ångest och annan psykisk ohälsa få stöd och tips på övningar att göra på tider som passar en själv och då man bäst behöver, säger Maria Torsner, utvecklingsledare inom BUP, Akademiska sjukhuset. Ungdomar har även önskat möjligheten att få påminnelser och spara övningar som lättillgängliga i favoriter. Dessa funktioner finns nu i appen.

Målgruppen är framförallt barn och ungdomar med lindrig eller nydebuterad psykisk ohälsa som har kontakt med elevhälsan, ungdomsmottagningar eller socialtjänsten i Uppsala län. Men appen är fri att laddas ner och användas av vem som helst. Inom barn- och ungdomspsykiatrin, bup, kan den användas som komplement till annan behandling.

Appen innehåller övningar, dokument och filmer med tips och stöd om hur man kan hantera nedstämdhet, oro/ångest, stress och självdestruktivt beteende. Här finns till exempel steg för steg-övningar om hur man kan närma sig sådant man är rädd för att göra, på andnings- och avslappningsövningar samt mindfulness för att styra fokus och uppmärksamhet till nuet. Snorkelövningar är gratis att ladda ner, appen finns för iPhone och Android och fungerar off-line.

Appen ingår i en nylansering av Snorkel, en förebyggande verksamhet riktad till barn och ungdomar med nedstämdhet, oro och ångest som sker i samverkan mellan kommuner och Region Uppsala (barn- och ungdomspsykiatrin) i Uppsala län.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>