Årets 112-pris går till insatser mot psykisk ohälsa
Hem HÄLSAPSYKISK OHÄLSA Årets 112-pris går till insatser mot psykisk ohälsa

Årets 112-pris går till insatser mot psykisk ohälsa

Publicerat av: Redaktionen

Idag, på 112-dagen som uppmärksammas i hela Europa, delar SOS Alarm ut 112-priset.

Årets 112-pris går till insatser mot psykisk ohälsa

Årets pris går till Mind, Suicide Zero, BRIS och Svenska kyrkan/Jourhavande präst för deras insatser mot psykisk ohälsa.

– 2020 har varit ett tufft år. För många har tillvaron blivit än svårare och den psykiska ohälsan bland våra medmänniskor har ökat. Genom årets 112-pris vill uppmärksamma och hylla några av de organisationer som gjort ovärderliga insatser i arbetet att stödja människor i behov och förebygga psykisk ohälsa och suicid, säger Maria Khorsand, VD på SOS Alarm.

Motiveringen till 2021-års 112-pris lyder:

112-priset 2021 tilldelas Mind, Suicide Zero, BRIS och Svenska kyrkan/Jourhavande präst för deras ovärderliga arbete med självmordsprevention och psykisk ohälsa under 2020 – ett år då coronapandemin haft en mycket tuff inverkan på mångas liv och tillvaro. Dessa organisationers insatser, genom både civila och professionella aktörer, präglas av en enorm empati och medmänsklighet som gör stor skillnad för många människor i vårt samhälle.

-Genom 112-priset vill vi uppmärksamma att det finns flera viktiga delar i kedjan som räddar liv – det är inte enbart en enstaka aktör som gör jobbet när något händer. Framgången hänger på samverkan, och i det här fallet hjälps flera organisationer åt i en viktig samhällsinsats, säger Maria Khorsand.

112-priset delas ut för sjätte året i rad. Priset delas ut till aktörer som under 2020 gjort betydande samhällsinsatser i samband med en kris eller händelse. Priset har tidigare år delats ut till bland annat insatsen vid explosionen i Linköping 2019 och sökinsatsen efter 12-åriga Dante 2018.Bakom priset står SOS Alarm och utmärkelsen delas årligen ut i samband med 112-dagen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>