Årets bästa sajter gör det enkelt för besökaren
Hem NYHETER Årets bästa sajter gör det enkelt för besökaren

Årets bästa sajter gör det enkelt för besökaren

Publicerat av: Redaktionen

Nu är årets vinnare i Episerver Web Awards utsedda – de bästa sajterna och intranät som byggts med Episervers plattform.

Årets bästa sajter gör det enkelt för besökaren 1

Profoto vann Publikens pris på Episerver Web Awards

Kategorin för e-handel togs hem av modesajten NA-KD, som nyligen bytt till Episerver Digital Experience Cloud med en handelslösning som skräddarsytts av partnern Avensia. Publikens pris, som utses genom en öppen omröstning, gick till det framgångsrika exportföretaget Profoto.

Stockholms Läns Landsting tog hem kategorin Intranät, tack vare en tjänst som låter användarna styra och anpassa den information som presenteras. Bland Service- och supportsajter gick priset till Täby kommun, som bland annat får beröm för sitt breda tjänsteutbud och god anpassning till mobila besökare. Omsorgsföretaget Humana belönades i kategorin Varumärkes- och informationssajter för att effektivt och transparent förmedla information, med bra funktioner för sök och filtrering. Årets bästa leadsgenererande sajt är Smålandsvillan.se, som tillhör byggbolaget Obos.

Vår uppgift att utse årets bästa nya Episerversajter och intranät har varit lika rolig som utmanande. Nivån i branschen höjs hela tiden och möjligheterna på Episervers plattform förbättras kontinuerligt. I år har vi därför sett ett stort antal bidrar som visat prov på nytänkande och smarta lösningar. Enkelhet och besökarupplevelser är en stark och bred trend. De kommersiella sajterna ser direkt till besökarens intresse och vill skapa en köpupplevelse med enkelhet att slutföra det besökaren kom dit för, säger Daniel Teame, medlem i tävlingsjuryn för Episerver Web Awards

Episerver Web Awards belönar webbplatser som byggts på Episervers plattform. Vinnarna i de fem priskategorierna har utsetts av en professionell jury. Publikens pris avgjordes genom en öppen omröstning online. Priserna delades ut i samband med Episervers användarkonferens Ascend Stockholm på Waterfront Congress Centre.

Alla vinnarna i Episerver Web Awards 2018

(citaten återger delar av juryns motivering)

Årets bästa webbplats

E-handel

”En e-handelssajt i tiden, som använder sociala medier och influencers på ett smart sätt”

Varumärke-och information

  • ”Med tydliga ingångar och bra sökfunktionalitet hittar du som besökare snabbt den information du söker efter”

Intranät

  • Stockholms Läns Landsting med partner Capgemini

”Med uppgift att effektivisera medarbetarnas vardag har vår vinnare kommit i mål”

Serviceinriktade sajter

”En uppsjö av e-tjänster du kan utföra direkt på sajten, underlättar för besökaren”

Leadsgenererande sajter

”Du dras in i kundresan på ett smart sätt och är med och skapar din egen upplevelse vilket engagerar och motiverar”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>