Aruba låter maskininlärning förbättra nätverket
Hem Nyheter Aruba låter maskininlärning förbättra nätverket

Aruba låter maskininlärning förbättra nätverket

Publicerat av: Redaktionen

Aruba, ett företag inom Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE), introducerar ett nytt verktyg som tar hjälp av maskininlärning för att analysera och optimera konfigureringen av trådlösa nätverk.

Aruba låter maskininlärning förbättra nätverket 2Arubas NetInsight använder nätverksdata för att undersöka nätverkets prestanda och hitta luckor där uppkopplingen inte fungerar tillräckligt bra. Samtidigt ska Aruba i ett nytt samarbete tillsammans med en rad nya partners satsa på att utveckla arbetsplatsers mobilitet.

På dagens arbetsplatser ställs det allt högre krav på nätverket. Detta gör att många företag vill försäkra sig om att nätverkets prestanda håller en hög och jämn kvalitet. Arubas lösning på detta är företagets arkitektur för mobila kontor, Mobile First Architecture, som de nu vidareutvecklar genom att introducera NetInsight.

NetInsight undersöker mönster i nätverkstrafiken vid användningen av till exempel video- och röstappar och IoT-system. Verktyget hittar utmaningarna i nätverket och ger förslag på hur det går att optimera det.

Flera av Arubas kunder har redan börjat använda NetInsight.

Ett exempel är University of Washington, där verktyget övervakar trafiken från de mer än 12 000 accesspunkter och över 150 000 enheter som är uppkopplade på nätverket varje dag.

”Idag är universitet och sjukhus allt mer beroende av krävande applikationer och smarta apparater. Mobila användare förväntar sig en väl fungerande uppkoppling överallt. Genom Arubas NetInsight har vi tillgång till nätverksdata som visualiserar flödena och ger oss analyser som vi kan använda för att bestämma var vi behöver förbättra uppkopplingen. Vi kan också utvärdera vilken effekt en förändring av nätverket gett, så att vi proaktivt kan jobba för att uppnå den bästa möjliga användarupplevelsen.”, säger David Morton, chef för nätverk och telekom på universitetet.

Som en del av sin satsning på en arbetsplats som sätter mobiliteten först börjar Aruba också samarbeta med en rad nya partners. Det handlar delvis om helt nya kategorier av partners, som till exempel inom kommersiella fastigheter och uppkopplade kontorsmöbler, såväl som innovativa teknikföretag.

Arubas nya partners kan hjälpa till med att utforma bättre arbetsplatser som kombinerar mobilitet med IoT och som kan inkludera sådant som ljus, ventilation, konferensrumshantering och sensorer. Målet är att ge personligt utformade användarupplevelser och teknisk integration som förbättrar nästa generations digitala arbetsplatser.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>