Atlas Copco har förvärvat en kinesisk tillverkare av medicinska syrgaslösningar
Hem Teknik Atlas Copco har förvärvat nu en kinesisk tillverkare av medicinska syrgaslösningar

Atlas Copco har förvärvat nu en kinesisk tillverkare av medicinska syrgaslösningar

Publicerat av: Redaktionen

Atlas Copco har förvärvat Shandong Meditech Medical Technology Co., Ltd., en tillverkare av syrgaslösningar på plats för sjukvårdsmarknaden.

Företaget är baserat i Shandong, Kina.

Shandong Meditech Medical Technology Co., Ltd. grundades 2003, med säte i Jinan, Shandong-provinsen i Kina, och har försäljningsbolag i Shanghai, Hong Kong och Australien. Företaget är privatägt och har 70 anställda.

Shandong Meditech tillverkar syrgasgeneratorer och säljer lösningar för generering av syrgas på plats för medicinsk användning på sjukhus och för medicinskt ordinerad användning i hemmet. Bolaget hade intäkter på cirka 86 MCNY (cirka 114 MSEK*) 2021.

”Shandong Meditech är ett respekterat företag och ett välkänt varumärke”, säger Vagner Rego, affärsområdeschef Kompressorteknik. ”Det här förvärvet kommer att stärka vårt produkterbjudande och kompetens samt öka vår närvaro på en av världens största marknader för syrgas – sjukvårdsmarknaden. Shandong Meditechs kunder kommer samtidigt att dra nytta av ökad service genom Atlas Copcos globala nätverk.”

Atlas Copco har förvärvat en kinesisk tillverkare av medicinska syrgaslösningarKöpeskillingen offentliggörs inte.

Den förvärvade företaget kommer att bli en del av Medical Gas Solutions Division inom affärsområdet Kompressorteknik.

*Baserat på den genomsnittliga växelkursen 2021.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>